Allround Plaatwerker

ROC van Amsterdam, In Amsterdam

Over deze opleiding

Plaatwerk wordt overal voor gebruikt. Bijvoorbeeld voor opslagtanks, afvoerpijpen, verkeersborden of een machine-ombouw. Jij bent de vakman die het maakt! Als allround plaatwerker maak jij bijvoorbeeld een serie van 100 straatnaamborden. Dit doe je met behulp van een machine. Soms maak je in de werkplaats een aantal platen voor een constructie die je daarna op locatie in elkaar zet. Je werkt netjes, veilig en precies. En behalve technische kennis heb je ook mensenkennis. Je staat klaar voor de mensen met wie je werkt en vindt het belangrijk om goed werk af te leveren.

Tijdens de opleiding werk je aan 'prestaties'. Dit zijn praktijkopdrachten zoals je ze (later) ook in het bedrijfsleven gaat maken. Om een praktijkopdracht goed te kunnen uitvoeren krijg je theoretische ondersteuning. Je krijgt vakken als vakkennis, lastechnologie, materialenkennis, tekenen, tekeningen lezen, ICT, rekenen, taal en beroepshouding.

Naast school loop je stage in het bedrijfsleven. Wij helpen je zoeken naar een voor jou geschikt bedrijf. Je leert in je eigen tempo en wordt begeleid door je eigen loopbaanbegeleider.

Toekomstperspectief

  • Metaalproductenindustrie, waaronder grote en kleine bedrijven in de constructie, plaatwerk, isolatie en lassen
  • Toeleveringsbedrijven
  • Bedrijven in de machine- en apparatenbouw
  • Transportmiddelenindustrie, waaronder de scheepsbouw en petrochemie
  • Offshore

Toelatingseisen

  • Positief instroombewijs
  • Aanvullende eis BBL: werk hebben bij een erkend leerbedrijf (voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met de school)

Voorafgaand aan de intake kan een EVC-traject worden afgenomen.

ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam