Allround Signmaker

ROC van Amsterdam, In Amsterdam
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Megagrote reclamedoeken op gebouwen en big ad's op tijdelijke bouwsteigers. Die worden gemaakt door signmakers. Net als de reclameborden langs voetbalvelden en de reclame op auto's, billboards en kleding.

Als signmaker bedenk je creatieve oplossingen voor het overbrengen van reclameboodschappen. Je begint in dit vak met uitvoerende werkzaamheden. Denk aan de digitale voorbereiding, printen, plotten, frezen en het snijden van letters en beelden.

De allround signmaker besteedt ook veel aandacht aan het ontwerpen van signproducten en de bedrijfsvoering. Tijdens je opleiding verwerf je de beroepscompetenties (kennis, vaardigheden en beroepshouding) om de kerntaken (de belangrijkste taken) van je beroep goed te kunnen uitvoeren.

Tijdens de opleiding doe je veel praktijkervaring op en loop je stage bij diverse bedrijven. Je maakt producten met betrekking tot autoreclame, gevelreclame, reclameborden, naamborden, lichtreclame, bewegwijzering, grootformaat prints en textielbedrukking.

Je gaat vooral technisch creatief aan de slag: digitaal opmaken, full color printen op groot formaat zelfklevende folie, plotten, snijden, frezen, graveren, plakken en monteren. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het ontwerpen van signproducten en de bedrijfsvoering.

Toekomstperspectief

  • Gespecialiseerde signbedrijven
  • In de standbouw
  • Grootwinkelbedrijven
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam