Assistent Accountant

ROC van Amsterdam, In Amsterdam (+2 locations)
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Als assistent accountant doe je financieel administratief werk voor klanten van het accountantskantoor waar je werkt. Je verwerkt allerlei financiële gegevens en je hebt contact met je klanten. Je belt ze om informatie te vragen, ze komen bij jou op bezoek of je gaat naar hun toe. Je weet alles van de boekhouding van je klanten en je denkt met hun mee hoe dat nog beter kan.

Je bent bezig met het bijwerken van dagboeken en je verzorgt de afsluiting van de boekhouding van je klant aan het einde van de maand, kwartaal of een heel jaar. Verder stel je voor de klant de belastingaangiften op. Meestal werk je voor een paar klanten tegelijkertijd. Het is prettig als je een goed beeld hebt van die bedrijven. Dan heb je een idee voor wie je al het werk doet!

De opleiding duurt 3 jaar. Je volgt lessen op school en je doet de beroepspraktijkvorming (BPV) bij een erkend leerbedrijf. De Beroepsopleidende Leerweg is ongeveer 60% school en 40% BPV.

ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam