Beveiliger Oriëntatiejaar Koninklijke Marechaussee

ROC van Amsterdam, In Amsterdam
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Wie zorgt er voor de beveiliging van het Koninklijk Huis en verzorgt de grensbewaking van Nederland? Die eervolle taak heeft de Koninklijke Marechaussee! Zij zijn een politiekorps met een militaire status. De marechaussee verricht politietaken op de Nederlandse luchthavens en in het Nederlandse leger, geeft bijstand aan de politie en beveiligt waardetransporten van De Nederlandsche Bank. Voor dit beroep heb je daarom ook doorzettingsvermogen en discipline nodig en moet je integer zijn. Een bezoek aan de voorlichtingsbijeenkomsten is verplicht, zie www.rocva.nl/voorlichting

Kijk ook eens op www.werkenbijdemarechaussee.nl.

De opleiding duurt 1 jaar. Tijdens dit jaar haal je het 'burger' mbo-diploma Beveiliger op niveau 2. Met gerichte vakken en snuffelstages word je vooral helemaal klaargestoomd voor een vervolgopleiding en carrière bij de Koninklijke Marechaussee (KMar).
Deze opleiding is een eerste stap van een speciaal traject. Het eerste deel van dit traject is de opleiding Beveiliger Oriëntatiejaar Koninklijke Marechaussee op niveau 2 bij het Veiligheidscollege.
Als je dit diploma behaald hebt, volg je na een medische en psychologische keuring bij de KMar, een vervolgopleiding. Na het succesvol afronden van de opleiding kun je aan het werk bij de KMar als Marechaussee beveiliger.
Na enkele jaren ervaring als beveiliger zou je bij gebleken geschiktheid kunnen doorstromen tot de interne opleiding Wachtmeester.

Toelatingseisen

  • Verplicht om een voorlichtingsbijeenkosmt van de Koninklijke Marechaussee bij het Veiligheidscollege bij te wonen
  • Eindcijfer Nederlands en Engels ten minste een 6
  • Nederlandse nationaliteit
  • Leeftijd: 16 tot 18 jaar
  • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
  • Bril en/of contactlenzen niet sterker dan plus of min 2
  • Gunstige uitslag keuring Instituut Keuring en Selectie Defensie
  • In bezit zijn van minstens 1 zwemdiploma
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam