Veiligheid & Vakmanschap 2 Bouw

ROC van Amsterdam, In Amsterdam
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Je werkt als soldaat, matroos of marinier bij de Koninklijke Landmacht, Luchtmacht of Marine. Je voert allerlei militaire basistaken uit, zorgt voor veiligheid en komt in actie bij incidenten. Je opdrachten voer je meestal samen met anderen uit. Soms moet je de leiding nemen en je groep instructies geven. Je leeft de regels, waarden en normen van Defensie na.

Je leert over bouwtechniek maar ook over civiele techniek, elektrotechniek en installatietechniek. Je kunt gaan werken bij de genie, het bouwbedrijf van de Koninklijke Landmacht, bijvoorbeeld als timmerman, metselaar, elektricien, installateur of machinist op een kraan of grondverzetmachine. Je werkt aan het aanleggen van bruggen of bouwt complete compounds met gebouwen, bunkers, observatieposten en douches. Op uitzending kun je ook worden ingezet bij de wederopbouw van openbare gebouwen, het herstellen van wegen en het aanleggen van waterpompen. Mocht je na je opleiding toch buiten Defensie aan de slag willen, dan biedt deze vakrichting een mooie basis voor uiteenlopende functies in de bouw.

Er is veel aandacht voor persoonlijke vorming, conditie, doorzettingsvermogen, verantwoordelijkheidsbesef, zelfstandigheid en beroepshouding. Ook leer je kaartlezen, waarnemen, wegversperringen bouwen en eerste hulp. Je gaat 5 dagen minimaal 30 uur per week naar school. Om de 3 weken loop je een week stage bij Defensie. Je gaat een aantal keer op bivak en leert Defensie-onderdelen kennen, zodat je een goede keuze kunt maken. Later in je opleiding ga je je specialiseren. Dit wordt de basis van het vakmanschap voor je uiteindelijke functie binnen Defensie. Met je diploma kun je doorstromen naar de interne opleidingen bij Defensie. Kijk voor meer informatie op www.veiligheidenvakmanschap.nl.

Toelatingseisen

  • In het bezit zijn van de Nederlandse nationaliteit
  • Leeftijd: bij afronding van de opleiding moet je minimaal 17,5 jaar zijn of maximaal 23 jaar
  • Positieve uitslag van de sporttest
  • Positieve uitslag Sport Medische Keuring
  • Op laatste diploma voor Engels minimaal een 6
  • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam