Beveiliger

ROC van Amsterdam, In Amsterdam

Over deze opleiding

Deze opleiding leidt je op voor een functie als beveiliger in de particuliere beveiligingsbranche. Je kunt terecht als winkelsurveillant, maar net zo goed als persoonsbeveiliger of als beveiliger bij een olieraffinaderij of een ministerie.

Je zorgt ervoor dat alles veilig is en blijft. Dat doe je bijvoorbeeld door controlerondes te lopen en te kijken of er geen rare dingen gebeuren. Soms is er al iets gebeurd en moet je samen met je collega's de schade beperken bij een brand, een ongeval, inbraak of geweld. Je kunt ook dienstverlenende taken hebben zoals bezoekers ontvangen en de weg wijzen.

De opleiding duurt 1,5 jaar. Je kunt de opleiding ook in 1 jaar afronden. Dit is afhankelijk van je inzet en resultaten in de eerste vier maanden van de opleiding. Je volgt lessen op school en je doet de beroepspraktijkvorming (BPV) bij een erkend leerbedrijf. De Beroepsopleidende Leerweg (BOL) is ongeveer 60% school en 40% BPV.

Toelatingseisen

  • In het bezit zijn van de Nederlandse nationaliteit
  • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
  • Om stage te kunnen lopen in de beveiliging heb je een speciale vergunning nodig ('groene pas'); tijdens de opleiding word je hiervoor door de politie gescreend, deze screening is uitgebreider dan de VOG
  • Leeftijd: vanaf 16 jaar
  • Geen toelating indien veroordeeld tot een taakstraf
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam