Fietstechnicus

ROC van Amsterdam, In Amsterdam

Over deze opleiding

Bellen jouw vrienden jou als hun fiets kapot is? Repareer jij fluitend een versnelling? Is een gebroken ketting een makkie? Dan is de opleiding tot fietstechnicus iets voor jou!

Als fietstechnicus werk je in een fietsenwinkel. Je voert in je eentje klussen uit. Je lost technische problemen op en weet precies welke gereedschappen je nodig hebt. Natuurlijk probeer je door te werken, zodat de klant nooit te veel betaalt. Daarnaast heb je contact met klanten in de winkel. Je luistert naar de vragen en adviseert over reparaties. Als fietstechnicus ben je handig en niet bang om je handen uit de mouwen te steken. Je houdt rekening met de wensen van de klant en met je collega’s.

Jij wilt de fiets in perfecte staat af leveren. Je voelt je thuis in de werkplaats, want daar werk je samen aan goede resultaten. Want wat is er mooier dan mensen gelukkig te zien op een fiets, die jij hebt gemaakt?

Tijdens de opleiding werk je aan 'prestaties'. Dit zijn praktijkopdrachten zoals je ze (later) ook in het bedrijfsleven gaat maken. Om zo'n praktijkopdracht goed te kunnen uitvoeren krijg je theoretische ondersteuning. Je krijgt vakken als vakleer, autotechniek, ICT, Nederlands, loopbaan & burgerschap en beroepshouding. Naast school loop je stage in het bedrijfsleven. Wij helpen je zoeken naar een voor jou geschikt bedrijf. Je leert in je eigen tempo en wordt begeleid door je eigen loopbaanbegeleider.

Toelatingseisen

  • Positief instroomadvies
  • Werk hebben bij een erkend leerbedrijf
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam