Technisch Specialist Personenauto's

ROC van Amsterdam, In Hilversum (+1 locations)

Over deze opleiding

De auto is een hoogwaardig technologisch wonder op wielen. Storingen zijn vaak ingewikkeld en alleen met groot vakmanschap te verhelpen. Als technisch specialist ben je in staat alle elektronische storingen aan auto's te diagnosticeren en op te lossen. Je beschikt over veel kennis, draagt verantwoordelijkheid en vindt het leuk je technische kennis met het overige technisch personeel te delen.

Tijdens de opleiding werk je aan 'prestaties'. Dit zijn praktijkopdrachten zoals je ze (later) ook in het bedrijfsleven gaat maken. Om zo'n praktijkopdracht goed te kunnen uitvoeren krijg je theoretische ondersteuning. Je krijgt vakken als: vakleer, autotechniek, ICT, Nederlands, loopbaan & burgerschap en beroepshouding.

Naast school loop je stage in het bedrijfsleven. Wij helpen je zoeken naar een voor jou geschikt bedrijf. Je leert in je eigen tempo en wordt begeleid door je eigen loopbaanbegeleider.

De duur van de opleiding is afhankelijk van je (autotechnische) vooropleiding en je bereidheid om meer energie in je studie te steken. Uit het intakegesprek blijkt welk traject jij gaat volgen. Na het behalen van je diploma is er een goede doorstroom naar het hbo mogelijk.

Toelatingseisen

  • Aanvullende eis bij de BBL: werk hebben bij een erkend leerbedrijf
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam