Gezel Schilder

ROC van Amsterdam, In Diemen

Over deze opleiding

Je bent al schilder, je houdt van je vak. Je wil misschien wel doorgroeien naar gezel schilder. Maar wat is precies het verschil? Een gezel schilder doet eigenlijk hetzelfde werk als een schilder. Je levert mooi schilderwerk af. Je weet alles van ondergronden, materialen, verfsystemen, kleuren en duurzaam onderhoud. Kortom, je levert vakwerk.

Als gezel schilder heb je een grotere verantwoordelijkheid dan een schilder. Je werkt zelfstandig en kunt je eigen werk beoordelen. Ook kun je aan je opdrachtgever uitleggen welke keuzes je in het werk maakt en waarom. Problemen of onverwachte situaties los je zelf op. Dit kan bijvoorbeeld gaan over kwaliteit van het werk, tijd of kosten.

Als gezel schilder begeleid je ook leerlingen van de schildersopleiding. Je controleert en beoordeelt hun werk. Ook leer je ze hoe ze met opdrachtgevers om moeten gaan. Als gezel schilder zorg je niet alleen voor je eigen vakwerk, maar ook voor dat van je collega's. Jij zorgt voor een tevreden klant!

Je volgt competentiegericht onderwijs, hierin staat de praktijk zoveel mogelijk centraal. De theorie wordt uitgevoerd aan de hand van vaktheorie waarvoor je ook enkele verslagen moet schrijven. In de praktijk houd je een praktijkboek bij, welke later in je portfolio geplaatst wordt. Het examen wordt op school én op een externe locatie uitgevoerd.

Toelatingseisen

Werk hebben bij een erkend leerbedrijf.
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam