Internationaal Manager Groothandel

ROC van Amsterdam, In Amsterdam

Over deze opleiding

Wil je werken in de business to business markt? Wil je werken bij een kledingmerk, een technologiebedrijf, een groothandel of een internationale onderneming? Met dit diploma kan dat allemaal.

Een baan in deze sector is veelzijdig. Je werkt met buitenlandse relaties en je zoekt naar nieuwe klanten in binnen- en/of buitenland Je gaat op zoek naar de beste inkoop in de wereld, en je zoekt naar nieuwe verkoopmarkten. Je weet wat er nodig is om goederen de grens over te krijgen en je regelt de transportendocumenten. Daarnaast moet je weten hoe je mensen aanstuurt en je financieel gezond blijft.

Je kunt manager in een groothandel worden of misschien wil je je eigen importbedrijfje beginnen? De handel wordt steeds internationaler, je communiceert met landen als China of Bangladesh, je spreekt de hele wereld. De wereld wordt steeds kleiner, de Internationaal Manager Groothandel maakt daar gebruik van.

Zelfs in deze crisis gaat het met de exporterende bedrijven goed in Nederland. Ze schreeuwen om nieuwe mensen ... de kansen op een baan zijn groot!

De opleiding duurt 3 jaar. Je kunt er ook korter over doen. Dat hangt af van je vooropleiding en werkervaring. Je volgt lessen op school en je doet de beroepspraktijkvorming (stage) bij een erkend leerbedrijf.

School & Stage (BOL): 60% school en 40% stage.

ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam