Medewerker Evenementenorganisatie

ROC van Amsterdam, In Hilversum (+1 locations)
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL

Over deze opleiding

Medewerker evenementenorganisatieDraai jij je hand niet om voor het organiseren van een concert of een evenement? En ben jij iemand die elk probleem weet op te lossen? Dan past de mbo-opleiding Medewerker Evenementenorganisatie van het ROCvA perfect bij jou!

Hoe ziet de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie eruit?

Deze driejarige opleiding van het ROCvA kun je volgen in Amsterdam of Hilversum. De opzet van de studie is op beide locaties verschillend, maar de inhoudelijk komen de lessen grotendeels wel overeen. Tijdens je studie volg je stage bij een erkend leerbedrijf. Wie weet help je meteen al mee met het organiseren van je favoriete evenement.

Toekomstperspectief

Je hebt je diploma. En nu?

Met een diploma van deze mbo-studie kun je gaan solliciteren bij een evenementenbureau, festivals of een concertorganisatie. Je bedenkt het programma en daarnaast zorg je ervoor dat alles goed geregeld wordt. Artiesten uitnodigen, transport regelen en promotie: al deze taken horen bij jouw functie. Je mbo-diploma geeft je ook toegang tot een vervolgopleiding op hbo-niveau. Denk bijvoorbeeld aan Commerciële Economie of Eventmanagement.

Toelatingseisen

Wat leer je bij?

Bij deze studie krijg je onder andere les in:

  • Een projectplan opstellen en uitvoeren
  • Draaiboeken maken
  • Ontwikkelen van promotie- en/of pr-materiaal
  • Regelen van transport, locatie, technici en beveiliging

Als medewerker evenementenorganisatie ben je namelijk van begin tot eind verantwoordelijk voor het verloop van het evenement. Met de kennis die je tijdens je studie opdoet, gaat je dat wel lukken.

ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam