Sport, Recreatie & Toerisme

Terra MBO, In Assen (+2 locations)
Tijdsduur
2 tot 3 jaar
Studievorm
BOL/BBL
Tijdsduur
2 tot 3 jaar
Studievorm
BOL/BBL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

De MBO opleiding Sport, Recreatie en Toerisme is een opleiding voor jou als je houdt van actie, entertainen, organiseren, begeleiden en groen. Kortom: als je graag wilt dat mensen een prima tijd hebben.

De MBO opleiding Sport, Recreatie en Toerisme wordt aangeboden op niveau 2 (2 jaar), niveau 3 (3 jaar) en niveau 4 (3 jaar).

Officiële opleidingsnaam

  • Niveau 2: Natuur en groene ruimte 2 (Medewerker recreatieruimte)
  • Niveau 3: Natuur en groene ruimte 3 (Vakbekwaam medewerker recreatiebedrijf)
  • Niveau 4: Natuur en groene ruimte 4 (Manager natuur en recreatie)

Iets voor jou?

Voor de MBO opleiding Sport, Recreatie en Toerisme moet je sportief zijn, groene vingers hebben en je handen flink uit de mouwen kunnen steken voor andere mensen.

Ook zijn onregelmatige werktijden geen bezwaar; een dropping doe je natuurlijk niet om 11 uur ’s ochtends. Je bent dus een echte doener en vindt het geweldig om mensen een goede tijd te bezorgen. Je hebt in ieder geval een gevarieerde job. Zo kun je de ene dag activiteiten organiseren en de volgende dag in de winkel of aan de receptie staan. Of een schelpenpad helpen aanleggen en het doolhof onderhouden. Dus, je bent een man/vrouw die graag de handen uit de mouwen steekt, kunt met mensen omgaan en je bent dienstverlenend.

Waar krijg je tijdens de opleiding mee te maken?

Tijdens de MBO opleiding Sport, Recreatie en Toerisme leer je van alles over sporten, bewegen, het organiseren van sport en spel en in- en outdoor sportactiviteiten. Maar ook assisteren, uitvoeren en begeleiden bij werkzaamheden op een recreatiebedrijf. Je leert hoe je excursies kunt leiden en rondleidingen kunt geven. Dus communicatie en gastheerschap. Een ander onderdeel is de techniek: onderhouds- en herstelwerkzaamheden van terreinen en materialen.

Diploma

Ben jij straks die enthousiaste recreatiemedewerker, medewerker attractiebedrijf, sportbegeleider, campingbeheerder, outdoor instructeur, medewerker watersportbedrijf, groen/sportmedewerker bij een sportcomplex, greenkeeper op een golfbaan of gastheer of –vrouw bij een vakantiepark? Pak dan nu die kans en wie weet sta jij straks in de schijnwerpers van een top baan!

Met een diploma niveau 2 op zak, kun je ook doorstromen naar niveau 3 en daarna naar niveau 4. Volg je een niveau 4 opleiding, dan kun je ook doorleren aan het HBO. Met een groene MBO-opleiding is dus veel mogelijk.

Toelatingseisen

Om de MBO opleiding Sport, Recreatie en Toerisme te kunnen volgen, heb je een vooropleiding nodig.

  • Niveau 2: diploma VMBO basisberoepsgerichte leerweg.
  • Niveau 3: diploma VMBO kaderberoepsgerichte leerweg.
  • Niveau 4: diploma gemengde leerweg of theoretische leerweg.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Sport, Recreatie & Toerisme en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Terra MBO

Voor wie?

Terra is een school voor middelbaar beroepsonderwijs. We bieden 21 verschillende opleidingen. Elke opleiding biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor werk of vervolgopleiding. Sommige opleidingen passen bij elkaar qua opzet en beroepsmogelijkheden. Die vormen samen een eigen wereld. Er zijn zeven werelden...

Lees meer over Terra MBO