Patissier
ROC van AmsterdamOver deze opleiding
Je bent patissier en wilt de top bereiken. Je wilt de nieuwste technieken leren om de mooiste patisserieproducten te maken. De patissier is creatief, hij bedenkt zelf nieuwe en originele recepten. Maar ook plannen, organiseren en kwaliteitsbewaking zijn een onderdeel van de opleiding. Ook wordt er van je verwacht dat je collega's coacht.
De opleiding duurt één jaar en wordt gedurende het jaar aangeboden over vijfendertig lesdagen. Gemiddeld genomen ga je één lesdag per week naar school. Tijdens de opleiding krijg je een drietal masterclasses, verzorgd door leermeesters, die hun sporen verdiend hebben binnen de banketbakkerij.
De opleiding is voornamelijk praktijkgericht. Het maken van showstukken, ijsbereiding en chocoladewerk staan onder meer op het programma. Daarnaast is er aandacht voor theoretische vakken als plannen, organiseren en kwaliteitszorg.
Als extra aanvulling op het lespakket biedt het ROCvA de mogelijkheid om de opleiding praktijkopleider te volgen. Je wordt dan zelf praktijkopleider.
Toekomstperspectief
Je kunt gaan werken in de topzaken in de banketbakkersbranche of hotellerie.
Toelatingseisen
Werk hebben bij een erkend leerbedrijf.
ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam
Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...
Contactgegevens ROC van Amsterdam
ROC van Amsterdam
Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.
Wil je in het buitenland studeren?
Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.