Patissier

ROC van Amsterdam, In Amsterdam
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Je bent patissier en wilt de top bereiken. Je wilt de nieuwste technieken leren om de mooiste patisserieproducten te maken. De patissier is creatief, hij bedenkt zelf nieuwe en originele recepten. Maar ook plannen, organiseren en kwaliteitsbewaking zijn een onderdeel van de opleiding. Ook wordt er van je verwacht dat je collega's coacht.

De opleiding duurt één jaar en wordt gedurende het jaar aangeboden over vijfendertig lesdagen. Gemiddeld genomen ga je één lesdag per week naar school. Tijdens de opleiding krijg je een drietal masterclasses, verzorgd door leermeesters, die hun sporen verdiend hebben binnen de banketbakkerij.

De opleiding is voornamelijk praktijkgericht. Het maken van showstukken, ijsbereiding en chocoladewerk staan onder meer op het programma. Daarnaast is er aandacht voor theoretische vakken als plannen, organiseren en kwaliteitszorg.

Als extra aanvulling op het lespakket biedt het ROCvA de mogelijkheid om de opleiding praktijkopleider te volgen. Je wordt dan zelf praktijkopleider.

Toekomstperspectief

Je kunt gaan werken in de topzaken in de banketbakkersbranche of hotellerie.

Toelatingseisen

Werk hebben bij een erkend leerbedrijf.

ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam