Sterklas

ROC van Amsterdam, In Amsterdam

Over deze opleiding

Jouw talent is koken. Je hebt de opleiding zelfstandig werkend kok niveau 3 met succes doorlopen, maar je wilt meer. Je wilt de hoogste graad van vakbekwaamheid halen, jij wilt koken met sterren. Kies dan voor de sterklas. Een opleiding op niveau 4 die jou alle mogelijkheden biedt.

De sterklas is een tweejarige praktijkopleiding die jong talent klaarstoomt voor de toprestaurants. Slechts de beste studenten komen er voor in aanmerking. Onder intensieve begeleiding van meesterkoks en de Stichting Ambachtelijke Meesterkoks krijg je de mogelijkheid om je talenten te ontplooien.

Je volgt per jaar ongeveer veertig lessen op school en bent de overige dagen aan de slag in de beste restaurants van Nederland. Alle onderdelen van het trainingsprogramma zijn verplicht. Tijdens je opleiding neem je deel aan vakwedstrijden, workshops en demonstraties. Je wordt geschoold in de volgende onderdelen:

  • Basisgastronomie: grondstoffen en producten, voedingsgebruik, wijn- en spijscombinaties
  • Gastronomie koud / warm: bedrijfsvoering en organisatie, administratie en automatisering, productie en distributie, producttechnieken en praktijkintegratie
  • Gastronomie patisserie: productie en distributie, producttechnieken, praktijkintegratie

Diverse aanvullende workshops zijn mogelijk:

  • SVH-leermeester
  • SVH-H.A.C.C.P voor leidinggevende
  • SWEN Wijnbrevet
  • Afdelingsmanager keuken
  • SVH-Gastronomie
  • Communicatieve vaardigheden

Toelatingseisen

Wie aan de sterklas wil deelnemen moet de juiste instelling, aanleg, motivatie en beroepseigenschappen bezitten om het zware programma aan te kunnen. Ook moet je ambitieus zijn en een gezonde dosis werklust hebben.
De sterklasdeelnemer heeft zijn kwaliteiten in de praktijk bewezen en is in het bezit van twee aanbevelingsbrieven van SVH Meester-koks.

Aanmelden? Uitsluitend digitaal via www.sterklas.com. Na aanmelding volgt inschrijving bij het ROC van Amsterdam.

ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam