Tekenaar Constructeur

ROC van Amsterdam, In Amsterdam
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Je hebt technisch inzicht en wilt altijd geïnteresseerd in hoe dingen in elkaar zitten. Dat is een goede start voor een tekenaar constructeur. Je weet dat het aankomt op de juiste afmetingen, materialen en onderdelen.

Met een computertekenpakket (CAD) vertaal je ontwerpen voor producten in een constructietekening. Je bent betrokken bij projectoverleg, denkt mee over technische vraagstukken en draagt oplossingen aan voor problemen. Jij meet en berekent constructies en bepaalt welke materialen gebruikt worden. Je controleert de tekening en levert die aan je collega's aan. Je bent dus een onmisbare schakel in het productieproces! Je werkt nauwkeurig en zorgvuldig om de gewenste kwaliteit te halen. Dat zie je uiteindelijk terug in het eindproduct.

Tijdens de opleiding werk je aan 'prestaties'. Dit zijn praktijkopdrachten zoals je ze (later) ook in het bedrijfsleven gaat maken. Om zo'n praktijkopdracht goed te kunnen uitvoeren krijg je theoretische ondersteuning. Je krijgt vakken als vakkennis, materialenkennis, tekenen, tekeningen lezen, ICT, rekenen, taal en beroepshouding. Naast school loop je stage in het bedrijfsleven. Wij helpen je zoeken naar een voor jou geschikt bedrijf. Je leert in je eigen tempo en wordt begeleid door je eigen loopbaanbegeleider.

Toelatingseisen

  • In bepaalde gevallen is een versneld opleidingstraject mogelijk
  • Positief instroomadvies
  • Aanvullende eis bij de BBL-opleiding: werk hebben bij een erkend leerbedrijf
  • Voor meer informatie kun je contact opnemen met de school

Voorafgaand aan de intake kan een EVC- traject worden afgenomen.

ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam