Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (+ Vakroute 2/3)

ROC van Flevoland, In Almere (+1 locations)
Tijdsduur
2 tot 3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3
Tijdsduur
2 tot 3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Je vindt het geweldig om kinderen te begeleiden en activiteiten met ze te doen, dat prikkelt je fantasie en creativiteit. Maar je wilt het allemaal wel op een verantwoorde manier doen en ze ‘iets meegeven voor later’. Je hebt voor dit werk heel veel enthousiasme nodig. Als je goed kunt motiveren, uitleggen, praktisch ingesteld bent en over een flinke portie geduld beschikt, heb je in de kinderopvang een fantastische baan. Je wordt opgeleid tot pedagogisch werker kinderopvang op niveau 3.

Als je opleiding via de BOL volgt ga je vijf dagen per week naar school en heb je het eerste jaar les in een brede klas voor Pedagogisch werker niveau 3. Tijdens de eerste lesperiode worden je kwaliteiten, motivatie, diploma’s en werkervaring in kaart gebracht en ga je oefenen met alle programmaonderdelen. Op grond daarvan wordt halverwege leerjaar 1 een leerroute naar Pedagogisch werker 3 of 4 en de uitstroomrichting jeugdzorg of kinderopvang niveau 4, met je afgesproken.

Als je voor de BBL kiest ga je één dag per week naar school en de rest van de week werk je minimaal 21 uur per week bij de werkgever. Omdat er rekening wordt gehouden met ervaring, kennis en vaardigheden die je misschien al hebt, doen sommige studenten de opleiding in minder dan twee jaar. Tijdens de eerste lesperiode worden je kwaliteiten, motivatie, diploma’s en werkervaring in kaart gebracht; op grond daarvan wordt een definitieve leerroute, het definitieve niveau (3 of 4) en de uitstroomrichting met je afgesproken.

Bij MBO College Almere bieden we deze opleiding ook aan in de Vakroute 2/3. Het accent van de opleiding via deze route ligt op praktijkgericht onderwijs. Afhankelijk van je vooropleiding kom je in aanmerking voor de Vakroute of de reguliere opleiding.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Als pedagogisch werker kinderopvang maak je van opvoeding je werk. Je werkt meestal als groepsleiding met mensen van jeugdige leeftijd. Vaak in peuterspeelzalen of kinderdagverblijven. Niet alleen opvoeding behoort tot je taken, maar ook bijvoorbeeld verzorging en contacten met andere opvoeders, zoals ouders. Ook wordt enige mate van creativiteit van je verwacht om kinderen te begeleiden in hun ontplooiing.

Verder leren?

Na het behalen van je diploma kun je ervoor kiezen om door te leren met bijvoorbeeld de opleiding Pedagogisch werker op niveau 4. Ook kun je deelnemen aan onze kopklas Onderwijsassistent.

Toelatingseisen

Je bent welkom met het vmbodiploma theoretisch, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg, het liefst in de sector Zorg & Welzijn. Ook volstaat het overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/ vwo-4. Rechtstreeks instromen kan ook als je kunt aantonen (schriftelijk) dat je de basisfase behaald hebt op een ander ROC en/of door andere mbo/hbo opleidingen. In het toelatingsgesprek wordt bepaald hoelang de studie dan gaat duren. Als je de opleiding via de BBL volgt moet je een leerarbeidsovereenkomst voor minimaal 21 uur per week hebben bij een geaccrediteerd leerwerkbedrijf. Wil je de Vakroute bij MBO College Almere volgen? Dan ben je welkom met een niveau 2 diploma, bijvoorbeeld Helpende zorg & welzijn.
ROC van Flevoland
Straat van Florida 1
1334PA Almere

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...

Lees meer over ROC van Flevoland