Zelfstandig Medewerker Leisure & Hospitality

ROC van Flevoland, In Almere (+1 locations)
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Zelfstandig Medewerker Leisure & Hospitality (voorheen Leisure & hospitality host).

Als zelfstandig medewerker ben je een belangrijk aanspreekpunt voor klanten of bezoekers. Dat is uitdagend werk. De opleiding is een bruisende mix van frontoffice werkzaamheden en activiteitenbegeleiding. Je moet graag je handen uit de mouwen willen steken. Kortom, je bent een doener. Als  zelfstandig medewerker ben je het visitekaartje van het bedrijf. Je bent enthousiast, gastvrij, klantvriendelijk, sportief en representatief. Belangrijk bij representativiteit is je kleding.Tijdens officiële gelegenheden zoals gastlessen, bedrijfsbezoeken en excursies verwachten we dat je correct gekleed bent.

Het eerste halfjaar van de opleidingen Zelfstandig medewerker Leisure & Hospitality op niveau 3 en 4 omvat een breed basisprogramma. 
In deze periode maak je kennis met de verschillende facetten van het toeristisch-recreatief bedrijfsleven. Verschillende onderdelen uit de drie opleidingen komen aan bod. Je maakt na dit halve jaar een definitieve keuze voor één van de drie opleidingen. Je krijgt ook een advies of je de opleiding op niveau 3 of op niveau 4 kunt gaan volgen. 
Deze opleiding bieden we aan via de BOL. Je gaat de hele week naar school en doet praktijkervaring op tijdens stages. Die stage loop je bij een erkend leerbedrijf. 
De stage is elk leerjaar ingepland. Stageperioden duren van ca. 10 weken tot 20 weken en kunnen ook in een vakantieperiode vallen. Jouw vakantie valt dan in een andere periode.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Je wordt opgeleid tot zelfstandig medewerker Leisure & Hospitality bij recreatiebedrijven zoals bungalowparken, campings, pretparken, watersportcentra, evenementenorganisaties of outdoorbedrijven. 
Als medewerker Leisure & Hospitality doe je onder meer balie- en receptiewerk en organiseer je op een verantwoorde manier recreatieactiviteiten. 
Recreatiebedrijven zijn dienstverlenende en commerciële bedrijven. Jouw recreatieve kennis, vaardigheden en beroepshouding dragen voor een belangrijk deel bij aan het succes van een recreatiebedrijf. 
Het is belangrijk dat je, naast Nederlands en Engels nog één of twee moderne vreemde talen spreekt. Met name Duits is voor deze opleiding als tweede moderne vreemde taal belangrijk. 
Leer je verder naar niveau 4, dan geef je bovendien leiding aan een team.

Verder leren?

Met je niveau 3 diploma kun je aan de slag in het toeristisch-recreatieve bedrijfsleven. Binnen deze branche kun je je eventueel nog verder ontwikkelen. 
Afhankelijk van je leeftijd (21+) kun je je ook nog aanmelden bij HBO opleiding om via een speciaal toelatingsprogramma een HBO studie te gaan volgen. 
Indien je een niveau 4 diploma hebt behaald kun je eventueel verder studeren op het HBO, bijvoorbeeld Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs (HTRO) of HBO Vrijetijdsmanagement.

Toelatingseisen

Afhankelijk van je ambitie en vooropleiding kies je voor de niveau 3 of 4 opleiding. Wil je doorstuderen aan het hbo en heb jij een vmbo-diploma Kb/G/T-leerweg, dan kun je kiezen voor de niveau 4 opleiding. 
Ga jij na je studie liever direct aan de slag als vakman of -vrouw of weet je nog niet zeker of je wilt doorstuderen? En heb je een vmbo-diploma Kb/G? Dan is de opleiding op niveau 3 misschien iets voor jou. 
Als je kiest voor de opleiding op niveau 4 en tijdens je studie blijkt dat de niveau 3 opleiding beter bij je past, dan bestaat de mogelijkheid om over te stappen. 
Ook is het mogelijk om van de niveau 3 opleiding in te stromen in de niveau 4 opleiding als blijkt dat je deze verzwaring aankunt.
ROC van Flevoland
Straat van Florida 1
1334PA Almere

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...

Lees meer over ROC van Flevoland