Cursussen & Trainingen

Audio for Game Certificate

SAE Institute Amsterdam, In Amsterdam
Tijdsduur
24 weken
Next course start
Studievorm
Deeltijd
Tijdsduur
24 weken
Next course start
Studievorm
Deeltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Audio for Game Certificate - SAE Institute AmsterdamBen jij een echte gamer? Dan weet je vast wel hoe belangrijk audio is als je een game speelt. Lijkt het jou interessant om hier zelf mee aan de slag te gaan? Schrijf je dan in voor de Audio for Game Certificate van SAE Institute!

Audio for Game: een mooie vervolgcursus

Een audio-expert in de game-industrie moet over zeer specialistische kennis beschikken. Of het nu gaat om achtergrondmuziek, audio-effecten of voice characterization: jij weet alles op een slimme manier toe te passen in de games. Om dit vak goed onder de knie te krijgen, is het wel belangrijk dat je een technische achtergrond hebt. Deze cursus van SAE Institute is daarom bedoeld als vervolgstudie.

Wat leer je bij deze cursus?

Voor een goede basis verdiep je je bij deze opleiding eerst in de theorie. Maar al snel zit je zelf achter de knoppen. Met professionele programma's zoals FMOD Designer creëer je geluidseffecten en interactieve muziek. Je oefent zelfs met foley geluidseffecten. Die kennis komt je in de toekomst vast van pas. Ook krijg je extra lessen in recording en editing. Deze lessen zijn speciaal toegepast op de game-industrie. Naast de technische en creatieve kant van het vak is er aandacht voor de workflow en voor game- en muzieklicenties. Deze kennis is onmisbaar voor een professional als jij.

Aankomende startdata

2 verkrijgbaar

Maart

  • Default Event Type
  • Amsterdam

September

  • Default Event Type
  • Amsterdam

Toekomstperspectief

Wat kun je met een Audio for Game Certificate?

De game-industrie is booming. Er komen dagelijks games bij en de techniek wordt steeds geavanceerder. Een Audio for Game Certificate is een eerste stap voor een mooie carrière als Sound Designer. Wie weet ga jij na je studie wel werken bij jouw favoriete gameproducent.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Van deelnemers aan deze cursus wordt verwacht dat ze voldoende weten van audio engineering. De kennis kun je bijvoorbeeld opdoen bij de opleiding Audio Engineering van SAE Institute. Ook basiskennis van de Engelse taal is een vereiste voor deze cursus.

SAE Institute Amsterdam
Johan van Hasseltweg 31
1021 KN Amsterdam

SAE Institute Amsterdam

SAE Institute Amsterdam is gelegen in levendig Amsterdam-Noord, het creatieve hart van Amsterdam en een van de snelst groeiende gebieden van de stad. Het gebied ligt dicht bij het Centraal Station (een kort tripje met de pont over het IJ),...

Lees meer over SAE Institute Amsterdam