WO Master

Geschiedenis: Gouden Eeuw

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

De master Gouden Eeuw aan de Universiteit van Amsterdam is een uniek, interdisciplinair masterprogramma over de geschiedenis en cultuur van de Nederlandse zeventiende eeuw.

In de master Gouden Eeuw maak je kennis met de nalatenschap van de Gouden Eeuw in Amsterdam, in Nederland en ver daarbuiten. Het opzetten en uitvoeren van publieksgericht onderzoek staat hierbij centraal. Je bestudeert de Gouden Eeuw (ca. 1570-1720) vanuit verschillende disciplines; de vakken worden verzorgd door wetenschappers op het gebied van de kunst, literatuur en geschiedenis van de Gouden Eeuw. Workshops van professionals (journalisten, conservatoren, onderzoekers) zijn in het programma opgenomen.
In Amsterdam is het erfgoed uit de 17de eeuw overal zichtbaar en tastbaar. Je krijgt verschillende colleges op locatie en je bezoekt erfgoedinstellingen in en buiten Amsterdam, zoals het Rijksmuseum, het Paleis op de Dam en het Nationaal Archief in Den Haag.
Als student van deze master krijg je een intensieve training in academische vaardigheden die je in staat stellen informatie te vinden, te ontsluiten, te analyseren, te combineren en te presenteren. De master bereidt je voor op werk in de culturele en educatieve sector, bijvoorbeeld in musea, onderzoek, beleid, journalistiek of (nieuwe) media. Er zijn goede mogelijkheden voor een stage op dit terrein.

Diploma

MA

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Geschiedenis: Gouden Eeuw en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam