Volwassenenonderwijs

Gewichtsconsulent

Hamel College, In Gorinchem (+3 locations)
Tijdsduur
1 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4
Tijdsduur
1 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4
Het is gratis en niet gebonden 👍

Over deze opleiding

GewichtsconsulentVind jij voeding en verantwoord afvallen belangrijk? Dan is de opleiding Gewichtsconsulent van het Hamel College echt iets voor jou!

Hoe ziet de opleiding Gewichtsconsulent eruit?

Bij de opleiding tot gewichtsconsulent leer je alles over een gezonde leefstijl vol vitaliteit. Je krijgt les in algemene voedingsleer zodat je in staat bent om een uitgebalanceerd menu samen te stellen voor al je cliënten. Natuurlijke, onbewerkte voeding speelt hierbij een grote rol. Andere onderwerpen die tijdens je studie aan bod komen, zijn:

  • BMI en energiebalans
  • Stofwisseling
  • Eetstoornissen
  • Voeding en leeftijdsgroepen

Daarnaast wordt er volop gewerkt aan je communicatieve vaardigheden zodat je je toekomstige cliënten goed kunt inspireren en motiveren.

Diploma

Ontvang een BGN-erkend diploma

Als je de lessen van het Hamel College met succes doorloopt, mag je natuurlijk examen doen. Slaag je hiervoor? Dan krijg je het officiële diploma Gewichtsconsulent uitgereikt. Het diploma is erkend door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN), en dat is een belangrijk gegeven voor je toekomstige cliënten. Behandelingen van een BGN erkend consulent worden namelijk door diverse zorgverzekeraars vergoed.

Toekomstperspectief

Mensen begeleiden met verantwoord afvallen

Veel mensen zijn fanatiek bezig met hun gewicht. Maar een streng dieet houdt bijna niemand vol. Met als gevolg dat het gewicht er vaak binnen korte tijd alweer aan zit. Als gewichtsconsulent help je mensen met succesvol en verantwoord afvallen. Na je opleiding kun je een eigen praktijk starten. Al is het natuurlijk ook mogelijk om je als gewichtsconsulent te verbinden aan een sportschool of gezondheidscentrum.

Toelatingseisen

Ben jij geschikt voor deze opleiding?

Deze opleiding tot gewichtsconsulent is bedoeld voor iedereen met interesse in gezonde voeding en afvallen. Er gelden geen speciale toelatingseisen, maar studenten van het Hamel College moeten wel een MBO-4 werk- en denkniveau kunnen hanteren. Benieuwd geworden? Vul dan direct het informatieaanvraagformulier in!

Kosten

Voor de beroepsopleiding tot gewichtsconsulent betaal je EUR1850,- aan lesgeld. Naast het lesgeld krijg je nog te maken met kosten voor boeken en examens. In totaal ben je hiervoor ongeveer EUR300,- kwijt.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Gewichtsconsulent en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hamel College
Westwagenstraat 69
4201 HE Gorinchem

Hamel College

In de moderne maatschappij is het soms moeilijk om de balans te vinden. De drukte van het werk, het gezin én de vele sociale verplichtingen hebben grote invloed op de fysieke en mentale gezondheid. Dus hoe kom je in balans?...

Lees meer over Hamel College