Verzorgende IG / Maatschappelijke Zorg (Combitraject)

ROC van Amsterdam, In Amsterdam (+1 locations)

Over deze opleiding

Met deze opleiding behaal je 2 diploma’s: Medewerker Maatschappelijke Zorg én Verzorgende IG. Binnen de ouderenzorg, maar ook de gehandicaptenzorg wordt steeds meer de nadruk gelegd op de combinatie van wonen, welzijn & zorg. Dit vraagt medewerkers die kwalitatief goede zorg kunnen verlenen, maar die ook cliënten kunnen begeleiden bij een zinvolle dagbesteding. Tegenwoordig verwacht men dat deze kwaliteiten verenigd zijn in één persoon. Vooral in kleinschalige woonvoorzieningen in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg is dit prettig. Deze combi-opleiding leidt je op tot allround medewerker. Met 2 diploma’s op zak heb je een gunstig arbeidsperspectief. De opleiding is in samenwerking met de zorgorganisaties Vivium en Sherpa ontwikkeld.

Het beroep: Je voert alle voorkomende werkzaamheden uit, huishoudelijke taken (schoonmaken, opruimen, verzorgen van maaltijden), persoonlijke verzorging en indien noodzakelijk verpleegtechnische handelingen. Je biedt daarnaast passende activiteiten aan zodat de cliënt een plezierige en ontspannen dag.

Tijdens de opleiding leer je zorg te verlenen en verpleegtechnische handelingen uit te voeren. Daarnaast leer je cliënten te begeleiden bij een zinvolle dagbesteding. De onderwijsvisie gaat uit van respect voor elk individu en voor diens wensen, want cliënten moeten zoveel mogelijk zelf kunnen bepalen wat zij prettig vinden en wat belangrijk is in hun leven. Het streven daarbij is cliënten zoveel mogelijk deel te laten nemen aan de samenleving en het optimale uit het leven te halen. Tijdens de opleiding ga je één dag in de week (vrijdag) naar school. Daarnaast leer en werk je in de instelling waar je werkzaam bent.

Toekomstperspectief

Je bent werkzaam in een instelling voor ouderenzorg of mensen met een verstandelijke beperking. Cliënten van deze instellingen verblijven meestal in een woongroep.

Toelatingseisen

Vanwege de hoge eisen die worden gesteld tijdens de opleiding is er een speciale toelatingsprocedure. Er wordt o.a. gekeken naar:

  • Het startniveau voor Nederlands, Engels en rekenen
  • De motivatie van de student
  • Zijn of haar vermogen om te leren en te reflecteren
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam