Taalreizen

High School in Engeland

Information Planet, In Londen (+1 locations)
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

HIGH SCHOOL ENGELAND: EXPERIENCE OF A LIFETIME

Ontdek en ervaar het echte leven aan een High School in Engeland! Aan de andere kant van het kanaal ligt voor jouw de kans om een wereldtaal te leren, unieke ervaringen op te doen en jezelf te ontwikkelen. Een keer knipperen met je ogen en je bent al bijna op de thuishaven van Harry Potter, OneDirection, Mr.Bean en Queen Elisabeth.

Begin je dag met een typisch ‘English Breakfast’’ en vul de dagen verder in met uitstapjes naar de mysterieuze landschappen, kastelen of steden waar je geweest moét zijn, zoals Londen en Liverpool. ‘Let’s have a cup of tea’ met je nieuwe vrienden of gastgezin. Droom weg bij de literatuur van Shakespeare of word lid van een theatergroep waardoor je zelf zijn stukken speelt. Verwissel thuis je schooluniform om in je sportoutfit voor cricket of rugby en sluit je dag af in de local pub, wat ook als de openbare huiskamer van Engeland wordt gezien.  

Engeland kent een hoogonderwijsniveau en de diploma’s worden over de hele wereld erkend. Het is een pré op je cv en verbreedt je studie- en carrièremogelijkheden. Veel anderen zijn je voor gegaan, dus wacht niet langer en baan je een weg in een onvergetelijke tijd aan een High School in Engeland!

Iedere High School ervaring is uniek. Creëer jouw eigen geweldige High School ervaring.

ENGELSE SCHOOLSYSTEEM

Misschien verwacht je dat je elke dag een uniform moet dragen? Dat is niet bij alle High Schools het geval. Als het wel zo is heeft het alleen maar voordelen. Je kan iets langer in bed blijven liggen, omdat je niet hoeft te bedenken wat je aandoet. Naast de verplichte vakken die wij in Nederland of België kennen, heb je in Engeland een tal van keuzevakken. Op school wordt de beoordeling aangegeven in letters in plaats van cijfers, waarbij A het hoogst is. Je leraar of lerares hoor je aan te spreken met ‘Sir’ en ‘Miss’. 

Je gaat naar ‘secondary education’ wanneer je 11 tot en met 16 jaar bent. Hier doen alle leerlingen hetzelfde niveau. Wanneer je hierna een examen hebt afgelegd, kun je naar de ‘Sixth Form’. Dit zijn de twee laatste jaren van High School in Engeland. Je leert academische vakken die je voorbereiden op de universiteit waar je heen kan als je door wilt studeren. Als uitwisselingsstudent wordt je altijd in de Sixth Form geplaatst.

Stel je eigen vakkenpakket samen

Op de High School in Engeland heb je een aantal reguliere vakken zoals Engels, wiskunde en natuurwetenschappen. Daarnaast heb je, voor ons niet bekende, keuzevakken als Japans, kookles, theater, fotografie en psychologie. Genoeg keuze waardoor jij kan ontdekken waar jouw interesses en talenten liggen.

Hoe ziet jouw dag eruit? 

In Engeland heb je als High School student relatief weinig lesuren. Er wordt verwacht dat je zelfstandig aan opdrachten werkt. De school heeft hier speciale ruimtes voor waar jij individueel of samen met je groepje rustig kunt werken. Breng je lunchpauze gezellig door met andere studenten in de kantine. 

High School programma

Met ons High School programma word je vanzelf een student in de ‘Sixth Form’. Dit is te vergelijken met de havo en het vwo in Nederland. Het hele jaar ga jij je verdiepen in drie of vier door jouw gekozen vakken.
Wanneer je een volledig schooljaar gaat volgen, behaal je een certificaat dat wordt erkend en geaccepteerd door Britse universiteiten. Hierdoor vergroot je niet alleen je studie- en carrièrekansen, maar heb je ook de mogelijkheid om verder te studeren in Engeland!

Diploma

Het Britse gezegde luidt ‘’My home is my castle’’. Maar baar je geen zorgen, want zij verwelkomen jou met open armen en je zal gezien worden als een echt gezinslid. De meeste gastgezinnen hebben al jaren uitwisselingenstudenten in huis en willen je graag een kijkje geven in het Britse leven.

Je komt in aanraking met de feestdagen, tradities en rituelen van Engeland. Kerstmis zal je op een veel intensere en traditionelere manier beleven en op 11 novermber zie je inwoners poppies of klaprozen dragen ter herdenking aan de Britse gesneuvelde van WOII. Het kan dat je op zondag gezellig met je gastgezin ‘Sunday roast’ eet. Dit ‘typical English dish’ bestaat uit rundvlees, aardappelen, yorkshire puddings en groenten.

Er wordt rekening gehouden met jouw voorkeur voor een type gastgezin. We proberen een gezin te zoeken met gedeelde hobby's en interesses. Ook wordt er gekeken naar de afstand tussen je verblijf en de school, openbaarvervoer en must see’s. Je komt zeker op je plekje terecht!

Toekomstperspectief

Bij het High School Programma van Information Planet wordt iedereen in Central Engeland geplaatst. Doordat je hier verblijft, zit je altijd in de bewoonde wereld en dichtbij de steden zoals Birmingham of Manchester. Iedereen kan op deze manier ook met de excursies mee! Daarnaast is het voordelig dat je niet ver hoeft te reizen naar je school, de winkels en ‘cosy’plekjes. De noodzakelijke zaken en locaties liggen binnen handbereik.

Toelatingseisen

Naast de activiteiten die je zelf besluit te doen, ga je elke maand gratis mee op exclusieve excursies voor internationale studenten. Dit zit standaard in het High School programma inbegrepen. Je gaat het geweldige uitzicht over Londen bekijken in de ‘London Eye’, betreedt het Manchester United stadion en de betoverende kerstmarkten  die in de wintermaanden in overvloed zijn. Daarnaast maak je kans op een uitstapje naar Bath, Blackpool, Oxford, Liverpool, Cardiff, Stratford-Upun-Avond en het Drayton Manor theme park. Er wordt gezorgd dat jij niks mist van de hoogtepunten die Engeland te bieden heeft!

Kosten

De meeste uitwisselingsstudenten volgen een volledig High School year in het buitenland. Als je dit te lang vindt dan is een semester ook mogelijk. Ideaal als je later wilt instromen, er nog niet uit bent wat je na je middelbare school wilt gaan doen of een tussenjaar hebt. Een High School semester is perfect te combineren met werken en reizen in het buitenland. Lees meer over de mogelijkheden voor een High School Year of een High School Semester.

Verbreed je horizon, studie- en carrièremogelijkheden en kom terug met een bredere kijk op de wereld.

Staat je ferry al klaar voor de reis naar de andere kant van het kanaal? Onze studie- en reisspecialisten helpen je graag verder, zodat jij zonder zorgen je plan kan doorzetten. Neem contact met ons op en ervaar het leven als student op een echte High School in Engeland! 

Information Planet
Liniestraat 19
4816 BG

Information Planet is de specialist op het gebied van studeren, werken en reizen in het buitenland. Met ruim 20 jaar ervaring hebben onze studie- en reisadviseurs de juiste kennis in huis om jouw perfecte taalcursus, High School of studie in...

Lees meer over Information Planet