Allround medewerker optiek

Regio College, In Zaandam
Tijdsduur
2 jaar
Next course start
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3 BBL
Tijdsduur
2 jaar
Next course start
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3 BBL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Er zijn heel wat Nederlanders die een bril of contactlenzen dragen. En die zijn allemaal vaste klant van een optiekzaak. Ze kunnen hier terecht om hun ogen te laten meten of een nieuw montuur uit te zoeken. Lijkt het jou leuk om deze klanten van dienst te kunnen zijn? Begin dan aan de opleiding Allround Medewerker Optiek van het Regio College!

allround medewerker optiek

Wat leer je bij de optiek opleiding van het Regio College?

Bij de opleiding tot verkoopmedewerker optiek maak je kennis met alle aspecten van het vak. Zo werk je hard aan het ontwikkelen van je adviesvaardigheden. Waar moet je op letten als iemand een bril past? En met welk advies zijn je klanten echt geholpen? Maar je leert ook hoe je een bril klaar kunt maken voor gebruik. Denk bijvoorbeeld aan het slijpen en monteren van brillenglazen en het uitvoeren van kleine reparaties. Wat de opleiding tot opticien van het Regio College bijzonder maakt, is dat je op school kunt oefenen in een compleet ingericht praktijklokaal. Daarnaast staan er 6 refractieruimtes tot je beschikking waar je extra ervaring in oogmetingen op kunt doen.

Stage

Bij alle beroepsopleidingen van het Regio College speelt praktijkervaring een grote rol. Tijdens je opleiding tot verkoopmedewerker optiek ben je minimaal 24 uur per week aan het werk op je stageadres. Hier krijg je meteen te maken met echte klanten.

Aankomende startdata

1 course available

Augustus

  • Default Event Type
  • Zaandam
  • Nederlands

Diploma

De optiek opleiding van het Regio College duurt 2 jaar. Hierna krijg jij je diploma in handen en mag je jezelf verkoopmedewerker optiek noemen. Past deze functie bij je? Vraag dan meer informatie aan over deze opleiding tot opticien!

Toekomstperspectief

Wat zijn de mogelijkheden na de optiek opleiding?

Zodra je klaar bent met deze opleiding tot opticien dan kun je aan het werk in een optiek. Hier ben jij het eerste aanspreekpunt voor je klanten. Daarbij maakt het niet uit of ze nu op zoek zijn naar een nieuw brilmontuur of dat ze de sterkte van hun ogen willen laten opmeten. En zit de bril niet helemaal goed meer op de neus? Als verkoopmedewerker optiek weet je precies hoe je het montuur bij moet stellen. Wil je graag doorleren na de optiek opleiding dan behoort de mbo-opleiding Opticien en Opticien Manager (niveau 4) tot de mogelijkheden.

Toelatingseisen

De opleiding tot verkoopmedewerker optiek is een BBL-opleiding op niveau 3. Zie jij een baan in de optiek wel zitten? Dan heb je minimaal een vmbo-diploma kl, gl of tl met wiskunde nodig om te worden toegelaten tot de optiek opleiding. Studenten met een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo mogen ook doorstromen naar deze opleiding tot opticien. Ook in dat geval moet je wiskunde in je pakket hebben gehad.

Kosten

  • Vanaf 18 jaar betaal je cursusgeld. Dit is wettelijk verplicht.
  • De kosten voor opleidingsgebonden leermiddelen bedragen ± € 115 (1e jaar).
  • De vrijwillige bijdrage bedraagt ± € 25 (exclusief eventueel bezoek aan buitenlandse beurs).
  • Heb je nog geen laptop, dan moet je deze aanschaffen om de opleiding te kunnen volgen.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Allround medewerker optiek en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Regio College
Cypressehout 99
1507 EK Zaandam

Regio College Zaanstreek-Waterland

Het Regio College Zaanstreek-Waterland is een kleinschalig roc met een eigen, persoonlijke sfeer. Toch biedt de school meer dan 130 mbo-opleidingen in onder andere de richtingen techniek, economie, ICT, zorg en welzijn, handel, sport en bewegen, wellness, toerisme en optiek....

Lees meer over Regio College