WO Bachelor

Informatica

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Hoe laat je zien dat een programma altijd werkt? Hoe zorg je voor veilig betalingsverkeer? Hoe gebruik je supercomputers om de data van MRI-scans om te zetten in helder beeld?

Informatica (Computing Science) wordt overal toegepast: in het internet, in games en in uiteenlopende apparaten en machines. Informatica houdt zich bezig met het ontwikkelen en verbeteren van computersystemen; zowel nieuwe als bestaande.

Het leuke aan de opleiding Informatica is dat je de kennis die je opdoet direct gebruikt. Bijvoorbeeld om een handig programmaatje te maken. Je leert programmeren op niveau, in meerdere talen. Toch maakt programmeren maar een kwart van je studie uit. Je bent ook veel bezig met schrijven, analyseren, samenwerken en presenteren. Daarnaast is het belangrijk dat je je leert inleven in mensen: kunnen zij werken met wat jij maakt?

Informatica in Groningen is een internationale bachelor: je krijgt onderwijs in het Engels en je studiegenoten en docenten komen uit binnen- en buitenland. Waarom? Het bedrijfsleven en je toekomstige werkgebied zijn internationaal georiƫnteerd. Netwerken en nieuwe toepassingen worden wereldwijd opgezet en gedeeld. ICT-toepassingen blijven niet binnen de landsgrenzen. En wie weet ga je zelf in het buitenland werken.Na deze bachelor kun je kiezen voor de tweejarige master Computing Science en je verder specialiseren.

Diploma

BSc

Kosten

2018 instellingstarief2060 EUR2018 niet-EU/EER studenten10900 EUR2018 wettelijk tarief2060 EUR2019 instellingstarief11100 EUR2019 niet-EU/EER studenten12500 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Informatica en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rijksuniversiteit Groningen
Oude Boteringestraat 44
9712 GL Groningen

Na Leiden, is de Rijksuniversiteit Groningen de oudste (nog bestaande) universiteit van Nederland. In haar bestaan heeft de RUG veel verschillende soorten talenten voortgebracht, zoals de eerste afgestudeerde vrouwelijke student, de eerste vrouwelijke lector in Nederland, de eerste Nederlandse ruimtevaarder...

Lees meer over Rijksuniversiteit Groningen