WO Master

Taalwetenschappen

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Deze master richt zich op het taalvermogen van de mens. Je bestudeert taalverwerving, taalstructuur en kenmerken, meertaligheid, of taalstoornissen.

De master Taalwetenschappen duurt één jaar. Je kiest een van de volgende tracks:

* Neurolinguïstiek
* Applied Linguistics
* European Linguistics
* Multilingualism

Binnen de Neurolinguïstiek besteed je aandacht aan de relatie tussen taal en hersenen. Je bestudeert vooral taalstoornissen zoals dyslexie en stoornissen op het gebied van taalontwikkeling.

Bij Applied Linguistics (Engelstalig) houd je je bezig met taalverwerving. Je richt je onder andere op de theorieën over het aanleren van een tweede taal en de didactische toepassingen hiervan. Deze mastertrack wordt in het Engels gegeven.

European Linguistics (Engelstalig) richt zich onder andere op de manier waarop taal is geconstrueerd en welke aspecten aan taal kunnen worden onderscheiden en bestudeerd. Je kunt hiervoor iedere Europese taal bestuderen waarin je een bachelordiploma hebt behaald.

Bij Multilingualism (Engelstalig) bestudeer je de meertaligheid en de uitdagingen die dit met zich meebrengt voor het individu, organisaties en de maatschappij.

Zie voor meer informatie over de tracks de aparte programmabeschrijvingen.

Diploma

MA

Kosten

2018 instellingstarief2060 EUR2018 niet-EU/EER studenten11500 EUR2018 wettelijk tarief2060 EUR2019 instellingstarief11700 EUR2019 niet-EU/EER studenten12500 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Taalwetenschappen en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rijksuniversiteit Groningen
Oude Boteringestraat 44
9712 GL Groningen

Na Leiden, is de Rijksuniversiteit Groningen de oudste (nog bestaande) universiteit van Nederland. In haar bestaan heeft de RUG veel verschillende soorten talenten voortgebracht, zoals de eerste afgestudeerde vrouwelijke student, de eerste vrouwelijke lector in Nederland, de eerste Nederlandse ruimtevaarder...

Lees meer over Rijksuniversiteit Groningen