Allround Machinebouwer

ROC van Amsterdam, In Amsterdam
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Liften, kopieerapparaten, lasrobots, sorteermachines zijn allemaal voorbeelden van mechatronische machines. Het mechanisme hiervan wordt bestuurd door elektronica. Dat scheelt heel veel mensenwerk en zorgt ervoor dat bedrijven genoeg kunnen produceren.

Als allround machinebouwer bouw je machines, breng je verbeteringen aan in bestaande machines en ben je verantwoordelijk voor de onderhoud hiervan. Het is werk waarbij je goed in staat moet zijn problemen die zich voordoen op te lossen. Je werkt binnen het bedrijf en op locatie bij de klant. Je gaat dus goed moet collega’s en klanten om.

Samen met je begeleider bepaal je de inhoud van je opleiding. Je maakt je persoonlijk ontwikkelplan. In je portfolio verzamel je in de loop van je studie alles wat met je opleiding te maken heeft: van toetsresultaten tot functioneringsgesprekken, van werkstukken tot getuigschriften en diploma's.

Zo ontstaat een uitgebreid dossier, je eerste cv, waarmee je aan je toekomstige werkgever kunt laten zien wat je allemaal in huis hebt. De vraag naar goede technici is groot en de salarissen uitstekend! Na je opleiding kun je verder leren. Vaak is een verkorte hbo-opleiding mogelijk.

Toelatingseisen

  • In bepaalde gevallen is een versneld opleidingstraject mogelijk
  • Positief instroomadvies
  • Wiskunde
  • Extra eis bij BBL: werk hebben bij een erkend leerbedrijf (voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met de school)

Voorafgaand aan de intake kan een EVC-traject worden afgenomen.

ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam