Handhaver Toezicht & Veiligheid

ROC van Amsterdam, In Amsterdam

Over deze opleiding

De opleiding duurt 2 jaar. De Beroepsopleidende Leerweg (BOL) is ongeveer 60% school en 40% Beroepspraktijkvorming (BPV). Je doet met praktijkgerichte vakken en stages bij politie en handhaving veel kennis op van je toekomstige beroep. Een onderdeel van deze opleiding bestaat uit het behalen van het BOA-certificaat. Het behalen van de externe examens geeft vrijstelling voor de permanente her- en bijscholing die voor elke toezichthouder geldt.
Het Veiligheidscollege biedt de P-variant van de opleiding HTV aan. P staat voor politie. De opleiding HTV-P heeft een beperkt aantal plekken. Dit heeft te maken met het aantal stageplaatsen bij de politie. De belangstelling voor de HTV-P opleiding is groot dus meld je snel aan.

Je doorloopt na aanmelding een selectieprocedure die start met een intake. Bij het intakegesprek is naast een docent van het Veiligheidscollege ook een vertegenwoordiger van de politie aanwezig. In de selectieprocedure wordt gekeken naar je vooropleiding, de specifieke eisen zoals hieronder genoemd en vindt een competentiescan plaats. Aan de hand van deze scan worden jouw competenties vergeleken met de competenties die nodig zijn voor werken bij de politie. Als je de HTV opleiding succesvol hebt afgerond mag je solliciteren bij de politie naar de functie van hoofdagent.
Voor deze functie is een opleiding aan de politieacademie verplicht. Voor de politieacademie geldt een sollicitatieprocedure met een uitgebreide keuring en selectie. Kom je hier succesvol doorheen, dan kun je de opleiding aan de politieacademie starten. Je stroomt dan in in het tweede jaar van de driejarige opleiding tot hoofdagent.

Toelatingseisen

  • In het bezit zijn van de Nederlandse nationaliteit
  • Leeftijd: minimaal 16 jaar
  • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
  • Goede gezondheid en conditie
  • Goed gezichtsvermogen; specifieke eisen voor politie: je moet zonder hulpmiddelen met beide ogen apart 0,25 kunnen zien; met hulpmiddel moet je gezichtsscherpte met één oog minimaal 1.0 zijn en met het andere oog minimaal 0,5; ook moet je kleuren kunnen onderscheiden
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam