Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Junior Stylist (Sprintopleiding)

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Hilversum
2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL

Over deze opleiding

Ben je gek op mode? En denk jij dat je het kunt maken in de fashion industrie? Ga dan voor de mbo-opleiding Junior Stylist van het ROC van Amsterdam. Wie weet leg je binnenkort wel de eerste hand aan je eigen collectie!

Hoe ziet de opleiding Junior Stylist eruit?

De modeopleiding is projectmatig opgezet. Het ene moment ontwerp je samen met je medestudenten een aantal collectie-items en het volgende moment krijg je de opdracht om een fotoshoot te organiseren. Door de vele gastcolleges en buitenlandse excursies raak je nog eens extra geïnspireerd.

Wat leer je?

Leer alles over kleuren, stoffen en echte modecollecties

Bij deze modeopleiding van het ROCvA leer je precies hoe je een collectie ontwikkelt of samenstelt. Hoe wordt een ontwerpschets bijvoorbeeld omgezet in een technische tekening? En hoe moet je omgaan met kleuren, materialen en fournituren? Daarnaast houd je je bezig met het doorpassen van samples en het presenteren van een collectie. Dankzij jou ziet alles er perfect uit!

Toekomstperspectief

Wat kun je met een diploma van het ROCvA?

Na twee jaar studeren mag je je diploma ophalen. Daarna kun je bijvoorbeeld gaan werken op de ontwerpafdeling van een confectiebedrijf. Maar ook voor het vak van stylist heb je alle kennis in huis. Met een diploma van het ROC kun je zelfs doorstromen naar het hbo. Misschien ga je wel naar het Amsterdam Fashion Institute. Of durf jij jezelf toch te bewijzen op The Royal Academy of Arts in Londen?

Crebonummer

23207

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Deze modeopleiding wordt gegeven op mbo-niveau 4. Om je in te kunnen schrijven, heb je minimaal een overgangsbewijs naar havo 5 nodig. Ook een mbo-diploma van een verwante opleiding geeft je toegang tot de lessen.

Kun jij niet wachten om de wereld kennis te laten maken met jouw gevoel voor mode? Zet dan vandaag de eerste stap en vraag vrijblijvend meer informatie aan!

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's