Interieuradviseur (Sprintopleiding)

ROC van Amsterdam, In Amsterdam
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Ben jij trendgevoelig, creatief, commercieel en communicatief? Heb je fantasie, gevoel voor kleur, oog voor verhoudingen en maten? Verzamel je magazines en kijk je graag woonprogramma's op tv? Dan is de sprintopleiding Interieuradviseur echt iets voor jou! Hiermee kun je de pleiding tot Interieuradviseur in 2 jaar afronden. We vragen net even wat meer van jou, dan van een student die een reguliere mbo-opleiding volgt. Het tempo ligt hoger waardoor je sneller door alle stof heen gaat en we verwachten van je dat je dingen sneller oppakt of zelfstandig uitzoekt. Het is daarom belangrijk dat je heel gemotiveerd bent en erg goed je best doet. Bovendien moet je aan extra speciale eisen voldoen om toegelaten te worden.

Tijdens de opleiding leer je over het omgaan met klanten, bijvoorbeeld het voeren van klantgesprekken, verkoop en klachtenafhandeling. Daarnaast krijg je vakken als kleurenleer, materialenkennis en leer je over trends in de woonbranche. Ook leer je het ontwerpen van de inrichting van ruimtes. Deze sprintopleiding is een intensief traject, het leertempo ligt hoog.

Samenwerking met de Jan des Bouvrie Studio
De opleiding werkt nauw samen met de Jan des Bouvrie Studio. Deze samenwerking bestaat uit het geven van gastlessen en workshops door Jan en Monique de Bouvrie en hun medewerkers. Ook de inzet van relaties vanuit het netwerk van Jan des Bouvrie maakt dat de opleiding actueel kan blijven als het gaat om ontwikkelingen in de mode branche. De Interieuradviseur (Sprintopleiding) is onderdeel van het Jan des Bouvrie College, deze is gevestigd in een kleine school met een mooie binnentuin, waar ongeveer 400 studenten lessen volgen. De kleinschaligheid en de persoonlijke benadering staan hoog in het vaandel.

Verder leren
Na het behalen van je diploma kun je naar het hbo. Bijvoorbeeld naar de Jan des Bouvrie Academie in Deventer. Dit is een driejarige particuliere hbo-opleiding tot Lifestyle Interieuradviseur. Door onze samenwerking heb je voor bepaalde onderdelen een vrijstelling die je studiewinst oplevert. Verder leren aan een andere hbo-opleiding is natuurlijk ook mogelijk.

Toekomstperspectief

Als interieuradviseur ben je werkzaam in de woninginrichtingsbranche. Je maakt ontwerpen voor de inrichting van (woon / winkel) ruimtes, je adviseert de klanten over het gebruik van kleur, diverse materialen en bijpassende meubelen. Ook verzorg je de inkoop en de verkoop van de producten.

Toelatingseisen

De toelatingsprocedure bestaat uit twee delen en is op twee verschillende data:

  • Het bezoeken van de informatiebijeenkomst en het maken van een rekentoets
  • Het voeren van een motivatiegesprek en het maken van een creatieve opdracht
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam