Ondernemer / Manager Hotel & Restaurant

ROC van Amsterdam, In Amsterdam (+1 locations)

Over deze opleiding

Wil je leiding geven in een (middel)groot hotel of restaurant? Als je de opleiding hebt afgerond kun je aan de slag als teamleider of (afdelings)manager. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in de zaak, dankzij jou loopt alles op rolletjes. Je bewaakt het budget, neemt personeel aan en bepaalt welke kant het bedrijf op gaat. Met het diploma Manager / Ondernemer Hotel & Restaurant kun je ook je eigen zaak beginnen of doorstuderen.

De opleiding duurt drie jaar. In eerste jaar oriënteer jij je op het beroep, je werkt in projectvorm en krijgt loopbaanbegeleiding. Daarnaast werk je in een van de schoolrestaurants. Tijdens de opleiding loop je diverse stages in een hotel of restaurant in het binnen- of buitenland. In deze managementopleiding ga je aan de slag met ondernemen én leidinggeven. Je krijgt inzicht in vakmatige onderwerpen als: financiering, marketing, prijsstelling en de wijze waarop je een goed gemotiveerd team samenstelt. Als horecaondernemer ben je een alleskunner, je durft risico’s te nemen en kunt handelen in onzekere situaties. Je staat open voor nieuwe ontwikkelingen en ontwikkelt baanbrekende ideeën.

Toekomstperspectief

  • Als leidinggevende in o.a. (internationale) hotels, beurzen- en congresmarkten, recreatiebranche

Toelatingseisen

Leeftijd: minimaal 16 jaar.
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam