Sprintopleiding Allround Schoonheidsspecialist

ROC van Amsterdam, In Amsterdam
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Cliënten komen bij jou voor verzorgende, ontspannende en cosmetische behandelingen voor hun lichaam en gezicht. Je reinigt en verzorgt de huid, voert verschillende soorten massages uit en je geeft specialistische behandelingen. Je geeft advies over de behandeling van huidproblemen en je bent commercieel ingesteld. Spreekt dit je aan en vind je het belangrijk dat de cliënt verzorgd en met een goed gevoel de deur uit gaat? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!

De sprintopleiding Allround Schoonheidsspecialist is een 2-jarige opleiding op niveau 4. Tijdens de praktijklessen leer je complete gezichts- en lichaamsbehandelingen te geven en krijg je les in verschillende specialisaties. Het is belangrijk dat je leert werken met verschillende huidtypen en dat je gerichte adviezen kunt geven. Je past de specifieke behandelingen toe op medestudenten en op modellen van buitenaf. Daarnaast besteed je veel tijd aan de theorie. In deze sprintopleiding verwachten we van je dat je hiermee snel en zelfstandig aan de slag kunt. Ook leer je tijdens de opleiding hoe je een eigen bedrijf kunt starten. De sprintopleiding is een aparte klas. Zo werkt iedereen in de klas op hetzelfde tempo en zijn al je medestudenten net zo gemotiveerd als jij!

Stage
In het eerste jaar loop je een lintstage van één of twee dagen in de week bij een erkend leerbedrijf. In het tweede jaar loop je een blokstage van 10 weken bij een erkend leerbedrijf. Dit kan zowel in het binnen- als het buitenland plaatsvinden.

Toekomstperspectief

  • Schoonheidssalon
  • Wellness resorts
  • Drogisterij
  • Op een cruiseschip
  • Als zelfstandige (ZZP'er)
  • Als vertegenwoordiger in de schoonheidsbranche

Toelatingseisen

Intakeprocedure ... Als je je aanmeldt voor de opleiding word je uitgenodigd voor een (oriëntatie)bijeenkomst en een intake. Tijdens het intakeproces maak je een toets voor de vakken Nederlands, rekenen en Engels die jouw niveau bepaalt. Daarnaast wordt er gelet op je houding, motivatie, vooropleiding en het advies van je mentor. Kom je niet in aanmerking voor het sprinttraject? Dan kun je je natuurlijk aanmelden voor het driejarige traject. De intake is bepalend voor de toelating.
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam