Schoonheidsspecialist

ROC van Amsterdam, In Amsterdam

Over deze opleiding

Iemand die er aantrekkelijk en verzorgd uitziet, voelt zich vaak ook goed. Als schoonheidsspecialist kun jij daar een bijdrage aan leveren. Je cliënten komen bij jou voor verzorgende, ontspannende en cosmetische behandelingen op hun lichaam en gezicht. Je reinigt en verzorgt de huid, voert verschillende soorten massages uit en brengt make-up aan. Je geeft advies over de behandeling van huidproblemen en je verkoopt (cosmetische) producten. Gelaatsbehandelingen vinden plaats op alle huidtypen, inclusief de mannen, de getinte en de rijpere huid.

Je moet als schoonheidsspecialist niet alleen goed zijn in je vak, maar ook goed met allerlei typen mensen kunnen omgaan. Dat je jouw cliënt centraal stelt en sociaal-communicatief sterk bent, spreekt daarom voor zich. In dit beroep zijn ook een zelfstandige houding, gestructureerd werken en aandacht voor hygiëne heel belangrijk.

De opleiding Schoonheidsspecialist duurt gemiddeld twee jaar. Tijdens de praktijklessen houd je je bezig met masseren, ontharen en bijvoorbeeld het opbrengen van maskers en make-up. Deze behandelingen pas je toe op klanten of modellen. Daarnaast besteed je ook veel tijd aan de theorie van de praktijk!

Een groot gedeelte van je opleiding breng je door op school. Naast de praktijk- en theorievakken doe je zowel in het eerste als in het tweede jaar praktijkervaring op tijdens je stage bij een erkend leerbedrijf.

Toekomstperspectief

  • Schoonheidsinstituten
  • Wellnesscentra
  • Als zelfstandige (zzp'er)
  • Drogisterij
  • In de schoonheidsbranche als vertegenwoordiger
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam