Technisch Tekenaar

ROC van Amsterdam, In Amsterdam

Over deze opleiding

Bij jouw tekening begint het allemaal! Zonder technische tekeningen en werkvoorbereiding vanuit het kantoor, kan geen vakman goed aan de slag. Je vertaalt het ontwerp voor een product of installatie in een technische tekening. Dat doe je met een CAD-tekenpakket. Met dit tekenprogramma maak je een heel precieze tekening van het hele product of onderdelen daarvan. Je geeft de maten aan en controleert de tekening heel goed, voordat je hem aanlevert. Je moet dus heel precies werken en goed met mensen kunnen omgaan. Je tekentafel staat op het bedrijfsbureau of in de tekenkamer. Je komt te werken in de metaalindustrie, de machinebouw, automatisering of transportmiddelenindustrie.

Tijdens de opleiding werk je aan 'prestaties'. Dit zijn praktijkopdrachten zoals je ze (later) ook in het bedrijfsleven gaat maken. Om zo'n praktijkopdracht goed te kunnen uitvoeren krijg je theoretische ondersteuning. Je krijgt vakken als vakkennis, materialenkennis, tekenen, tekeningen lezen, ICT, rekenen, taal en beroepshouding.

Naast school loop je stage in het bedrijfsleven. Wij helpen je zoeken naar een voor jou geschikt bedrijf. Je leert in je eigen tempo en wordt begeleid door je eigen loopbaanbegeleider.

Toelatingseisen

  • In bepaalde gevallen is een versneld opleidingstraject mogelijk
  • Positief instroomadvies
  • Aanvullende eis bij BBL: werk hebben bij een erkend leerbedrijf (voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met de school)

Voorafgaand aan de intake kan een EVC-traject worden afgenomen.

ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam