Veiligheid & Vakmanschap 3 ICT

ROC van Amsterdam, In Amsterdam
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Je werkt als onderofficier bij de Koninklijke Landmacht, Luchtmacht, Marine of staforganisaties. Je geeft leiding aan een groep van militairen of je bent verantwoordelijk voor de werkplaats. In het veld neem je goed waar en voer je allerlei militaire basistaken uit. Je zorgt voor militaire veiligheid en komt in actie met je groep bij incidenten. Je leeft de regels, waarden en normen van Defensie na.

Je leert meer over het werk in een computercentrum, het installeren van ICT apparatuur en het aanleggen van een netwerk. Bij de Landmacht ga je aan de slag bij de Verbindingsdienst, waar je ervoor zorgt dat alle eenheden aangestuurd kunnen worden en met elkaar kunnen communiceren. Bij de Luchtmacht ga je werken bij de CIS/ICT helpdesk, waar je telecommunicatiesystemen, pc’s en telefoonverbindingen onderhoudt. Mocht je na je opleiding toch buiten Defensie aan de slag willen, dan biedt deze vakrichting een mooie basis voor een ICT-functie in het bedrijfsleven.

Je werkt aan kennis, inzicht, vaardigheden en gedrag dat je nodig hebt voor je beroep, maar ook als burger in de maatschappij. Er is veel aandacht voor persoonlijke vorming, conditie, doorzettingsvermogen, zelfstandigheid, verantwoordelijkheidsbesef en beroepshouding. Ook leer je planmatig werken, improviseren, instructies geven, coachen, normen stellen en waarden bewaken en eerste hulp. Je gaat 5 dagen minimaal 30 uur per week naar school. Om de drie weken loop je een week stage bij Defensie. Je gaat een aantal keer op bivak en leert Defensieonderdelen kennen, zodat je een goede keuze kunt maken. Later in je opleiding ga je je specialiseren. Dit wordt de basis van het vakmanschap voor je uiteindelijke functie binnen Defensie. Met je diploma kun je doorstromen naar de interne opleidingen bij Defensie. Kijk voor meer informatie op www.veiligheidenvakmanschap.nl.


Toelatingseisen

  • In het bezit zijn van de Nederlandse nationaliteit
  • Leeftijd: bij afronding van de opleiding moet je minimaal 17,5 jaar zijn of maximaal 25 jaar
  • Positieve uitslag van de sporttest
  • Positieve uitslag Sport Medische Keuring
  • Laatste diploma voor Engels minimaal een 6
  • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam