Gezel Schilder

ROC van Flevoland, In Lelystad
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3

Over deze opleiding

Vind jij het leuk om naast het uitvoeren van schilderwerkzaamheden, leerling-schilders te begeleiden en/of klanten te adviseren? Dan is deze opleiding misschien iets voor jou. De Medewerker schilderen op niveau 3 is een allround vakman. Als Medewerker schilderen weet je alles over de verschillende verfsoorten en andere materialen. Je weet precies hoe je ze moet toepassen en wanneer. Je kunt leerling-schilders begeleiden bij hun werk. Ook kun je klanten adviseren en weet je het nodige over het planmatig onderhouden van gebouwen.

Deze opleiding bieden wij aan via de BBL. De opleiding is dus een combinatie van werken en leren. Je werkt 4 dagen per week bij een werkgever in de schilder- en onderhoudsbranche, daarnaast ga je 1 dag in de week naar school. Dit kan overdag of in de avond zijn.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

De opleiding Medewerker Schilderen heeft als uitstroomrichting Gezel schilder. Heb je de uitstroomrichting Gezel schilder afgerond, dan heb de basiskennis in huis om een groep schilders te begeleiden tijdens de werkzaamheden. Jij zorgt ervoor dat zij de juiste materialen gebruiken en werkzaamheden verrichten. Je werkt veelal op grote onderhoudsprojecten. De uitstroomrichting Gezel schilder maakt van jou een allround vakman. Jij hebt kennis van diverse verfsoorten en van de diverse ondergronden die in het totaal onderhoud kunnen voorkomen. Als Gezel schilder weet jij als geen ander het interieur een nieuw uiterlijk te geven. Jij bent de specialist in het afwerken van diverse ondergronden in het interieur.

Verder leren?

Na het behalen van dit diploma kan je ervoor kiezen door te leren in één van de mboniveau 4 opleidingen.

Toelatingseisen

Voor deze leer- / werkvariant (BBL) moet je 16 jaar of ouder zijn. De beste voorbereiding voor de opleiding Medewerker schilderen 3 is Medewerker schilderen 2. Verder is het noodzakelijk dat je voor minimaal 21 uur per week een praktijkovereenkomst hebt met een erkend leerbedrijf.
ROC van Flevoland
Straat van Florida 1
1334PA Almere

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...

Lees meer over ROC van Flevoland