Timmerman

ROC van Flevoland, In Lelystad
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 2
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 2
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Een timmerman heeft een heel leuke baan. Je helpt letterlijk mee om iets op te bouwen, of om te herstellen. Als je werken met je handen leuk vindt, is het een vak waar je veel plezier in kunt hebben.

Als je leren leuk vindt en houdt van de regelmaat van school, dan is de BOL wat voor jou. Je doet praktijkervaring op tijdens stages. Die stage loop je bij een erkend leerbedrijf. Hierdoor is de BOL heel praktijkgericht. Als je liever niet de hele week naar school gaat, dan is de BBL jouw keuze. Je kiest voor een combinatie van werken en leren. Je werkt vier dagen per week. Eén dag per week krijg je op school theorie.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Als timmerman werk je zelfstandig of onder begeleiding de meest gangbare timmerwerkzaamheden uit. Bijvoorbeeld dakwerk maken, deuren en ramen monteren, betonfunderingen maken of scheidingswanden opbouwen. Je werkt vaak samen met een collega of in een kleine ploeg.

Verder leren?

Na het behalen van dit diploma kun je ervoor kiezen door te leren. Bijvoorbeeld met onze opleiding Timmerman niveau 3. Als je de opleiding via de BOL succesvol afrondt is het mogelijk de niveau 4 opleiding Middenkaderfunctionaris bouw en infra te gaan doen.

Toelatingseisen

Je bent van harte welkom met het vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg. Ook volstaat het diploma Bouwplaats assistent of Entree-opleiding. Voor de BBL is het bovendien noodzakelijk dat je voor minimaal 21 uur per week een praktijkovereenkomst hebt met een erkend leer- / werkbedrijf.
ROC van Flevoland
Straat van Florida 1
1334PA Almere

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...

Lees meer over ROC van Flevoland