WO Bachelor

Biomedische Technologie

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Je bekijkt het menselijk lichaam door de ogen van een ingenieur. Je ontwikkelt techniek om het lichaam beter te laten functioneren. Denk aan bijv. scans van het lichaam of een gekweekte hartklep.

De bacheloropleiding Biomedische Technologie bestaat uit twee Nederlandstalige majors: Biomedische Technologie & Medische Wetenschappen en Technologie. De TU/e is als eerste binnen Nederland deze opleidingen begonnen. Als biomedisch ingenieur wil jij de medische zorg verbeteren. Om dit voor elkaar te krijgen ga je beschikbare informatie, technieken en methoden optimaliseren en vertaal je deze naar oplossingen die een arts kan gebruiken. Dit zijn bijvoorbeeld technieken om een betere diagnose te stellen, de patiënt sneller te kunnen behandelen of misschien zelfs al een patiënt te kunnen behandelen, nog vóórdat de symptomen van zijn ziekte merkbaar zijn.

In deze opleiding leer je hoe je technologische methoden kunt inzetten om biomedische vraagstukken op te lossen Hiervoor gebruik je analyse- en synthesemethoden uit de natuurkunde en scheikunde, rekenmethoden uit de wiskunde, modelvormingsmethoden uit de werktuigbouwkunde, meet- en regelsystemen uit de elektrotechniek en programmeermethoden uit de informatica. Uiteraard gebruik je ook de kennis over het menselijk lichaam uit de biologie.

Na het afstuderen ontvang je je diploma Bachelor of Science in Biomedical Engineering.

Diploma

BSc

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Biomedische Technologie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Technische Universiteit Eindhoven
Den Dolech 2
5612 AZ Eindhoven

Centrale TU/e Campus

De TU/e is de Technische Universiteit van Eindhoven. Het motto van de universiteit is: 'Mens agitat molem', anders gezegd: ‘De geest beweegt de massa’. De universiteit is gesticht op 15 juni 1956 door de Nederlandse overheid. Naast de Technische Universiteit...

Lees meer over Technische Universiteit Eindhoven