Medewerker Sport & Recreatie

ROC van Amsterdam, In Hilversum (+1 locations)

Over deze opleiding

Als Medewerker Sport en Recreatie voer je (delen van) sportieve en recreatieve activiteiten uit. Je begeleidt gasten/deelnemers en houdt toezicht. Je gaat graag met mensen om, bent gastvrij en je kan gasten/deelnemers op een leuke manier enthousiast maken om mee te doen aan sport- en spelactiviteiten. Je bent actief in sporthallen, fitnesscentra of zwembaden. Je zorgt ervoor dat gasten van bijvoorbeeld een attractiepark, camping of bungalowpark een fantastische tijd hebben. Tijdens activiteiten help je mee mettoezicht houden en met het begeleiden van gasten. Na deze opleiding kun je doorstromen naar de opleiding Sport- en Bewegingsleider (niveau 3) of Leisure & Hospitality (niveau 3).

MBO College Zuid ... Op school volg je zowel theorie- als praktijklessen. Je volgt een algemeen programma en maakt een keuze voor een specialisatie: lifequard, voetbal of sportschool. Ook behaal je een EHBO-diploma.
Het schooljaar is verdeeld in 4 periodes. Er zijn gedurende het jaar ook speciale activiteiten ter verdieping en verbreding van de opleiding. Zo ga je op uitwisseling naar een hospitality-opleiding, bezoek je een synagoge en Corpus. Je bent bezig als recreatieve sportassistent bij buurthuizen, kinderopvang, op pleintjes, in de sportkantine en op de camping.
Daarnaast doe je werkervaring op door stage te lopen bij diverse sportinstellingen. In de sport werk je vaak als andere mensen vrij zijn. Dat betekent dat je (werk)tijden kunnen wisselen, ook tijdens de stage. Soms loop je overdag stage, soms 's avonds en soms in het weekend of tijdens de vakantie.

MBO College Hilversum ... Je volgt een programma met veel praktijk zoals voetbal, rugby, turnen en zwemmen. Verder krijg je theorielessen, behaal je een EHBO-diploma en je assisteert bij groepsactiviteiten. Je werkt in 4 periodes per jaar, die ieder een ander thema hebben. Ook wordt elk jaar een werkweek georganiseerd, bijvoorbeeld een buitensportweek.
Daarnaast doe je werkervaring op door stage te lopen bij diverse sportinstellingen. In de sport werk je vaak wanneer andere mensen vrij zijn. Dat betekent dat je (werk)tijden kunnen wisselen, ook tijdens de stage. Soms loop je overdag stage, soms ’s avonds en soms in het weekend of tijdens de vakantie.
Tijdens de opleiding heb je een loopbaanbegeleider die samen met jou de voortgang bewaakt.

Toelatingseisen

  • Een sportpraktijktest, AMN-test, medische sportkeuring en intakegesprek zijn onderdeel van de toelatingsprocedure
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam