WO Bachelor

Actuariële wetenschappen

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Het is gratis en niet gebonden 👍

Over deze opleiding

Actuariële wetenschap zet mogelijke gebeurtenissen af tegen hun financiële risico's. Een actuaris berekent de verzekeringspremies van bijvoorbeeld brandschade, pensioenen en levensverzekeringen.

Hoe waarschijnlijk is het dat een fabriek afbrandt? Wat is de financiële schade als dat onverhoopt toch zou gebeuren? Wat is de kans dat je 110 jaar oud wordt en je pensioenfonds 45 jaar lang moet uitkeren? Jij analyseert de data, je rekent alles door; dan neem je je beslissing, of breng je je advies uit. Er zijn duizenden factoren die van invloed zijn op onze levens. Deze worden door actuarissen vervat in een kansmodel dat de werkelijkheid zo dicht mogelijk benadert. Deze modellen worden voortdurend bijgehouden, zodat ze precies bijblijven met de rentestand, inflatie en andere stijgende kosten, maar ook met demografische, ethische, juridische en belastingtechnische ontwikkelingen. Actuariële Wetenschappen is dus een precieze en wiskundige studie, die je een unieke blik op de maatschappij en het leven van mensen geeft.

Actuariële Wetenschappen is een driejarige voltijdbachelor aan de UvA. Wij zijn de enige universiteit die zowel een bachelor als de master in de Actuariële Wetenschappen aanbiedt. Daarna kun je bij de Amsterdam Business School van de UvA ook een post-master programma volgen, zodat je je kunt inschrijven bij het Actuarieel Genootschap.

Diploma

BSc

Kosten

2019 instellingstarief7600 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Actuariële wetenschappen en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam