Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Sportmassage

Instituut Thomas
Samenvatting
Den Bosch, Oudenoord 325
1 jaar
   
Cursussen & Trainingen
Nederlands
Deeltijd

Over deze opleiding

Sporten kan een behoorlijke belasting voor het lichaam zijn. Op deze momenten komt de opleiding Sportmassage van Instituut Thomas perfect van pas!

Wat leer je bij de opleiding Sportmassage?

Als sportmasseur heb je nauw contact met je klanten. Om volledig te kunnen ontspannen, is het belangrijk dat ze zich op bij je hun gemak voelen. Daarnaast is het natuurlijk essentieel dat je kennis van zaken hebt. De opleiding tot sportmasseur bestaat uit een aantal onderdelen, zoals:

  • Anatomie en fysiologie
  • Blessurepreventie
  • Eerste hulp bij sportongevallen
  • Algehele en partiële massages
Tijdens je opleiding ga je volop aan het oefenen met verschillende massagetechnieken. Hierdoor weet je elke klant in de toekomst goed te behandelen.

Diploma

Sluit je opleiding af met een erkend certificaat

De lessen van de opleiding tot sportmasseur voldoen volledig aan de eisen van het Nederlands Genootschap Sportverzorging (NGS). Dat betekent dat je een officieel examen kunt afleggen. Als je slaagt, krijg je het landelijk erkende certificaat uitgereikt.

Toekomstperspectief

Aan het werk als sportmasseur

Steeds meer mensen gaan fanatiek aan het sporten om hun lichamelijke conditie op peil te houden. Maar na een uur intensief sporten ontstaan er al snel pijnlijke en vermoeide spieren. Een sportmasseur zorgt ervoor dat deze klachten weer direct verdwijnen. Daarnaast kan een massage gebruikt worden als aanvulling op de warming-up. De spieren worden namelijk gestimuleerd waardoor er meer bloed naartoe stroomt. Hierdoor zijn de spieren klaar om een echte topprestatie te leveren. Na het voltooien van je opleiding kun je gaan werken in een fitnesscentrum of een ander soort sportaccommodatie. Ook sauna's hebben steeds vaker sportmasseurs in dienst.

Toelatingseisen

Voor wie is deze deeltijdopleiding bedoeld?

Deze opleiding van Instituut Thomas is toegankelijk voor iedereen die zich wil specialiseren in het vak van sportmasseur. Op het moment dat je examen gaat doen, moet je wel in het bezit zijn van een geldig reanimatie-diploma. Dit diploma kun je eventueel tijdens je opleiding Sportmassage halen. Bij je inschrijving heb je keuze uit de dag- of avondopleiding. Beide varianten worden één keer per week gegeven.

Kosten

Bij Instituut Thomas betaal je ongeveer €1500,- voor de opleiding tot sportmass€. Bij dit bedrag zitten boeken en andere lesmaterialen inbegrepen. Kies je ervoor om examen te doen, dan ben je hiervoor nog €250,- extra kwijt.

Instituut Thomas

Welke opleidingen kun je volgen bij Instituut Thomas?

Instituut Thomas is gespecialiseerd in opleidingen op het gebied van uiterlijke verzorging. Het maakt niet uit of je nu bezig wilt gaan met haar, make-up of nagels: bij Instituut Thomas vind je altijd een opleiding die bij je past! Instituut...


Lees meer over Instituut Thomas

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Sportmassage en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Instituut Thomas

Instituut Thomas

Verwersstraat 51-53
5211 HT Den Bosch


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Sportmassage? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's