Cursussen & Trainingen

Sportmassage

Instituut Thomas, In Den Bosch (+1 locations)
Tijdsduur
1 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Deeltijd
Tijdsduur
1 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Deeltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Sporten kan een behoorlijke belasting voor het lichaam zijn. Op deze momenten komt de opleiding Sportmassage van Instituut Thomas perfect van pas!

Wat leer je bij de opleiding Sportmassage?

Als sportmasseur heb je nauw contact met je klanten. Om volledig te kunnen ontspannen, is het belangrijk dat ze zich op bij je hun gemak voelen. Daarnaast is het natuurlijk essentieel dat je kennis van zaken hebt. De opleiding tot sportmasseur bestaat uit een aantal onderdelen, zoals:

  • Anatomie en fysiologie
  • Blessurepreventie
  • Eerste hulp bij sportongevallen
  • Algehele en partiële massages
Tijdens je opleiding ga je volop aan het oefenen met verschillende massagetechnieken. Hierdoor weet je elke klant in de toekomst goed te behandelen.

Diploma

Sluit je opleiding af met een erkend certificaat

De lessen van de opleiding tot sportmasseur voldoen volledig aan de eisen van het Nederlands Genootschap Sportverzorging (NGS). Dat betekent dat je een officieel examen kunt afleggen. Als je slaagt, krijg je het landelijk erkende certificaat uitgereikt.

Toekomstperspectief

Aan het werk als sportmasseur

Steeds meer mensen gaan fanatiek aan het sporten om hun lichamelijke conditie op peil te houden. Maar na een uur intensief sporten ontstaan er al snel pijnlijke en vermoeide spieren. Een sportmasseur zorgt ervoor dat deze klachten weer direct verdwijnen. Daarnaast kan een massage gebruikt worden als aanvulling op de warming-up. De spieren worden namelijk gestimuleerd waardoor er meer bloed naartoe stroomt. Hierdoor zijn de spieren klaar om een echte topprestatie te leveren. Na het voltooien van je opleiding kun je gaan werken in een fitnesscentrum of een ander soort sportaccommodatie. Ook sauna's hebben steeds vaker sportmasseurs in dienst.

Toelatingseisen

Voor wie is deze deeltijdopleiding bedoeld?

Deze opleiding van Instituut Thomas is toegankelijk voor iedereen die zich wil specialiseren in het vak van sportmasseur. Op het moment dat je examen gaat doen, moet je wel in het bezit zijn van een geldig reanimatie-diploma. Dit diploma kun je eventueel tijdens je opleiding Sportmassage halen. Bij je inschrijving heb je keuze uit de dag- of avondopleiding. Beide varianten worden één keer per week gegeven.

Kosten

Bij Instituut Thomas betaal je ongeveer €1500,- voor de opleiding tot sportmass€. Bij dit bedrag zitten boeken en andere lesmaterialen inbegrepen. Kies je ervoor om examen te doen, dan ben je hiervoor nog €250,- extra kwijt.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Sportmassage en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Instituut Thomas
Verwersstraat 51-53
5211 HT Den Bosch

Welke opleidingen kun je volgen bij Instituut Thomas?

Instituut Thomas is gespecialiseerd in opleidingen op het gebied van uiterlijke verzorging. Het maakt niet uit of je nu bezig wilt gaan met haar, make-up of nagels: bij Instituut Thomas vind je altijd een opleiding die bij je past! Instituut...

Lees meer over Instituut Thomas