Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Sportinstructie, Training & Coaching

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam
3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL

Over deze opleiding

Sportinstructie, Training & CoachingIedere sporter weet dat een professionele carrière als voetballer of tennisser niet eeuwig duurt. Daarom is het nu alvast tijd om in de toekomst te investeren. Met de mbo-opleiding Sport & Coaching van het ROC van Amsterdam ben jij in ieder geval goed voorbereid!

Hoe ziet deze Sport & Coaching studie eruit?

Speciaal voor topsporters hebben het ROCvA en oud-voetballer Johan Cruyff het Johan Cruyff College opgericht. Op deze school wordt optimaal rekening gehouden met je sportieve verplichtingen, trainingen en wedstrijden. Zo kun je sporten en studeren tegelijk.

Wat leer je?

Tijdens het eerste studiejaar ligt de nadruk op lesgeven, didactiek en pedagogiek. Later ga je je juist meer verdiepen in fysieke trainingen. Als student van deze opleiding leer je hoe trainingsschema's maakt en hoe je wedstrijden organiseert. Ook zaken als mediatraining, sponsoring en contracten komen aan bod. Al deze kennis heb je nodig om jezelf te ontwikkelen tot een echte topcoach.

Toekomstperspectief

Wat zijn de mogelijkheden na je studie?

Bij de sportopleiding van het ROCvA word je opgeleid tot trainer/coach. Met een diploma kun je op een hoog niveau aan de slag in je eigen tak van sport. Wil je liever eerst nog een paar jaar doorstuderen voor je aan het werk gaat? Dat kan! Het mbo-diploma geeft je namelijk toegang tot de hbo-studie Sport, Management en Ondernemen en tot de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO).

Crebonummer

23163

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Voor de selectie van aankomende studenten kijkt de toelatingscommissie voornamelijk naar het sportniveau. Het maakt niet uit of je voetbalt, hockeyt of turnt: als je maar op een hoog niveau met je sport bezig bent. Daarnaast wordt er ook gekeken naar je vooropleiding. Je hebt minimaal een vmbo-diploma G-/T- leerweg of een overgangsbewijs naar 4 havo/vwo nodig. Wil je meer weten over deze toelatingseisen? Vraag dan meer informatie aan over deze sportieve opleiding!

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's