Frank Sanders' Akademie voor Musicaltheater

ROC van Amsterdam, In Amsterdam
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

De musical heeft een geheel eigen plaats veroverd binnen de Nederlandse theatercultuur. Volkomen verdiend want musical is meer dan een sketch en een liedje. De geweldige kracht van het musicaltheater schuilt in het feit dat het gebruik maakt van de drie grootste theatrale middelen ... spel, zang en dans, welke op een eigen expressieve manier aan een verhaal een emotionele lading geven.
De Akademie leidt je op tot een uitvoerend artiest die ook in staat is zijn eigen werkgelegenheid te creƫren

Frank Sanders' Akademie voor Musicaltheater biedt een professionele voltijdopleiding van drie jaar. Hierna is een facultatief vierde jaar mogelijk.

Alle docenten aan Akademie zijn werkzaam in het werkveld. Hierdoor is de verbinding tussen les en praktijk optimaal. De belangrijkste disciplines; acteren, zingen en dansen worden door deze vakdocenten onderwezen aan de musicalartiesten. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan zaken als musicalschrijven (script en muziek), decor- en lichtontwerp en productie. Naast het vaste team van docenten geven collega's uit zowel de kleinkunstsector, het toneel en jeugdtheater workshops en masterclasses (o.a. Karin Bloemen, Theo Nijland, Joost Spijkers, Doris Baaten, Tetske van Ossewaarde en Arjan Edeveen).
Ieder studiejaar wordt afgesloten met een eigen musicalproductie in een theater in Amsterdam.

Toelatingseisen

Jonge mannen en vrouwen tussen de 17 en 23 jaar kunnen zich aanmelden voor de audities. De toelatingsprocedure bestaat uit een Spel- & Zangauditie die in jan/feb 2016 plaatsvindt. Dit is een individuele auditie waarin een monoloog en een lied worden voorgedragen.

Als je door de eerste ronde bent gekomen, word je uitgenodigd voor een Bewegingsauditie. Na succesvolle afronding van de Bewegingsauditie ga je door naar de finale selectie. Deze wordt gehouden op een aantal dagen in het voorjaar van 2016. Houd de website www.franksandersakademie.nl in de gaten voor de exacte data van de oriƫntatiedagen, de audities en de kosten.

ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam