Mediavormgeving

ROC van Amsterdam, In Amsterdam
Tijdsduur
3 jaar
Studievorm
Niveau 4 BOL
Tijdsduur
3 jaar
Studievorm
Niveau 4 BOL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Art & DesignBen jij een echt creatief talent? En heb je oog voor trends op het gebied van kunst, media, mode en reclame? Dan is de mbo-studie Art & Design van het ROC van Amsterdam echt iets voor jou!

Hoe ziet de opleiding Art & Design eruit?

Deze studie is vooral gericht op het ontwikkelen van je beeldende kwaliteiten. Je gaat tekenen en schilderen, je maakt 3D-constructies en je verdiept je in typografie. Het ROCvA beschikt over een eigen ontwerpbureau, waar echte klanten met hun opdrachten terecht kunnen. De ontwerpen die je voor je studie maakt, kunnen dus zomaar door een klant worden gebruikt.

Toekomstperspectief

Wat zijn de mogelijkheden na je studie?

Het ROCvA leidt je op tot mediavormgever. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken bij een audiovisueel bedrijf, een vormgevingsstudio of bij een reclamebureau. Als mediavormgever maak je posters, websites, animaties en audiovisuele producties. Maar je kunt na deze studie ook verder gaan leren. De Kunstacademie of de hbo-opleiding Vormgeving, Media en Communicatie sluit er perfect bij aan.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Deze vormgeversopleiding wordt gegeven op mbo-niveau 4. Een overgangsbewijs naar 4 havo/vwo of een mbo-diploma op niveau 3 geven je onder andere toegang tot deze opleiding. Ook een creatieve opdracht maakt deel uit van de toelatingsprocedure. Aan de hand hiervan worden de beste studenten geselecteerd.

ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam