Openbaar Bestuur (23+ traject)

ROC van Amsterdam, In Amstelveen

Over deze opleiding

In dit beroep draait het om het toepassen van wetten en regels. Als juridisch medewerker openbaar bestuur ben je daar een specialist in. Je hebt die kennis bijvoorbeeld nodig om bezwaarschriften af te handelen, de aanvraag voor een vergunning te beoordelen, of een proces bij de rechter voor te bereiden.

Je verzamelt de nodige gegevens en controleert of ze juist zijn. Je hebt daarbij vaak contact met de klant, maar ook met andere mensen die belang hebben bij de uitkomst. Ook overleg je met partijen als politie, justitie en de brandweer.

Om je werk goed te kunnen doen moet je nauwkeurig kunnen werken en prioriteiten stellen. Je beheerst het Nederlands (woord en schrift) goed.

Als je de BOL-variant gaat volgen, duurt de opleiding maar 2 jaar. Dit betekent dat je snel door kunt stromen naar werk of een (hbo-) vervolgopleiding. Het BBL-traject duurt 3 jaar. Je volgt lessen op school en je doet de beroepspraktijkvorming (BPV) bij een erkend leerbedrijf. De Beroepsopleidende Leerweg (BOL) is ongeveer 60% school en 40% BPV.

Toelatingseisen

Een van onderstaande eisen / vooropleidingen is voldoende om je aan te melden:

  • Hbo - Bestuurskunde / Overheidsmanagement
  • Vmbo-diploma Kb-/G-/T-leerweg
  • Vmbo-diploma Kb-/G-/T-leerweg: sector Techniek of Landbouw
  • Voor deze opleiding gelden zeer speciale en/of extra toelatingseisen
  • Een voldoende voor Nederlands
  • Verklaring Omtrent het Gedrag: een werkgever kan bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen; dit kan hij doen als je werkt met vertrouwelijke gegevens of kwetsbare personen, ook als je stage loopt kan een bedrijf om een VOG vragen
  • Aanvullende eis bij de BBL-opleiding: werk hebben bij een erkend leerbedrijf
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam