Salonmanager

ROC van Amsterdam, In Amsterdam
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Ben je sociaal, creatief en representatief en wil je hairstylist worden en tevreden klanten voorzien van de mooiste coupes en kapsels? Of heb je ambitie om je eigen kapperszaak te beginnen en leiding te geven aan een team van kappers? Schrijf je in voor deze opleiding! Bij ons leer je alle vaardigheden die je nodig hebt om je droom waar te maken.

De opleiding duurt 3 jaar. In het begin leer je alles wat je moet weten over de praktische kant van het vak. Hiervoor volg je instructielessen van docenten uit de praktijk. Je oefent alle mogelijke technieken op modellen tijdens de les en in Salon Zuid, een echte salon die zich in de school bevindt. Tegelijkertijd volg je theorielessen die je leren wat je nodig hebt om een kapsalon te runnen

Je loopt al vanaf het eerste studiejaar stage. Zo kun je zelfstandig toepassen wat je geleerd hebt. Nadat je de basisvaardigheden geleerd hebt, kies je welke kant je het liefste op wil: creatief aan de slag als hairstylist of meer richting de ondernemerskant waarbij leidinggeven en het runnen van een commerciƫle salon centraal staat. Jouw persoonlijke studieloopbaanbegeleider houdt samen met jou je studievoortgang bij en helpt je bij het maken van de juiste keuze.

Tijdens de opleiding kom je in aanraking met verschillende keuzedelen. Dit zijn vakken die je in aanvulling op de basisvakken volgt. Een aantal van die vakken kan je zelf kiezen, anderen zitten standaard in het programma. Voorbeelden hiervan zijn: barbier, visagie en Engels. Er zijn meerdere examenmomenten per jaar waardoor je de opleiding in je eigen tempo kan doorlopen.

Toekomstperspectief

  • In je eigen salon
  • Als bedrijfsleider of leidinggevende in een kapsalon
  • Bij een beauty- of wellnesscentrum
  • Achter de schermen bij theater of televisie
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam