Sport- en Bewegingsleider

ROC van Flevoland, In Almere
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Als bewegen en leidinggeven voor jou een passie is, dan zit je met deze opleiding helemaal op de goede plek. Je leert hoe je een goede lesgever kunt worden en alles wat daarbij komt kijken, zoals het maken van lesvoorbereidingen, kennis over verschillende doelgroepen, hoe je voor de groep moet staan, kennis van het menselijk lichaam, etc.

Je gaat de hele week naar school en doet veel praktijkervaring op tijdens stages. Die stage loop je bij een erkend leerbedrijf. De stages kunnen ook in vakanties en weekenden plaatsvinden, net als andere verplichte activiteiten.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Een sport- en bewegingsleider 3 biedt zelfstandig sport- en bewegingsactiviteiten aan. Je zorgt ervoor dat mensen op een verantwoorde manier bewegen. Het kan gaan om activiteiten gericht op het aanleren van sporttechnieken en -tactieken, maar ook om recreatie en vermaak. Bepaalde sport- en bewegingsactiviteiten zijn voor de deelnemers een middel om sociale vaardigheden op te doen of ter verbetering van bewegingsvaardigheden. Vaak gaat het om een combinatie van deze doelen. Je bent ook in staat om wedstrijden, toernooien en evenementen te organiseren of daar een bijdrage aan te leveren. Je kunt je specialiseren in verschillende sporten, zoals tennis, watersport, outdoor, voetbal, zwemmen of als sportcentrummedewerker. . Na het behalen van je diploma op niveau 3 kun je doorstromen naar niveau 4. Je kunt kiezen uit de volgende uitstroomprofielen: BOS-medewerker, Trainer/Coach tennis/Voetbal, Bewegingsagoog of Operationeel sport- en bewegingsmanager.

Verder leren?

Na het afronden van de opleiding op niveau 3 kun je doorstromen naar de opleiding Sport- en bewegingscoördinator (niveau 4).
95291 Sport- en bewegingscoördinator/ Bewegingsagoog 4
95292 Sport- en bewegingscoördinator/ BOSmedewerker 4
95293 Sport- en bewegingscoördinator/ Operationeel sport- en bewegingsmanager 4

Toelatingseisen

Wil jij na je studie direct aan de slag als vakman of –vrouw of weet je nog niet zeker of je wilt doorstuderen? Dan is de opleiding op niveau 3 misschien iets voor jou. Je bent van harte welkom met een vmbo-diploma Kb-leerweg.

Als blijkt dat je een stapje hoger aankunt dan is het mogelijk om van de niveau 3 opleiding in te stromen in de niveau 4 opleiding.

Daarnaast moet je voldoende resultaat hebben gehaald bij het assessment en een positief advies op basis van een sportmedische keuring hebben. Aan de sportmedische keuring zijn kosten verbonden, die voor eigen rekening zijn. In de eerste tien weken van de opleiding vindt een uitgebreid vervolg-assessment plaats om je competenties op het gebied van sport- en bewegingsleider in kaart te brengen. Om deel te kunnen nemen aan de opleidingen van Sport & Bewegen moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) inleveren. Bij ROC van Flevoland kun je daar een aanvraagformulier voor krijgen. Als je niet in het bezit bent van een VOG kun je de opleiding niet volgen.
ROC van Flevoland
Straat van Florida 1
1334PA Almere

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...

Lees meer over ROC van Flevoland