Bekijk studentum.nl als: Mobiele site
Samenvatting
Tilburg
36 uur
   
WO Bachelor
Voltijd

Over deze opleiding

Bij de bachelor 'Sociologie: mens en samenleving' leer hoe het leven van mensen wordt beïnvloed door de omgeving waarin ze leven en onderzoek je de maatschappelijke kwesties die hier ontstaan.

Sociologie is de studie die actuele maatschappelijke problemen en trends vanuit een wetenschappelijk perspectief bekijkt. Je bestudeert de relatie tussen individuen, groepen en de samenleving, en verdiept je in sociale thema's zoals migratie, armoede, ongelijkheid, en culturele verschillen, waarbij je de link legt naar politiek en beleid.
In deze bachelor is er veel ruimte om zelf je studie in te richten naar je eigen interesses, ambities en talenten. Zo kies je in het tweede jaar een van de drie specialisaties (majors): 'Grootstedelijke vraagstukken', 'Culture in comparative perspective' en 'Social risks in a changing world'.
De bachelor staat ook middenin de maatschappij: je brengt tijdens je studie het geleerde meteen in de praktijk door ieder jaar een sociologisch leeronderzoek te doen. Ook doe je een arbeidsmarktstage in het derde jaar en biedt de opleiding ruimte om in het buitenland te studeren. Je sluit je bachelor af met een onderzoek over een onderwerp aansluitend bij de door jou gekozen specialisatie. Door het kleinschalige karakter van de opleiding staat de persoonlijke aanpak centraal en heb je veel en gemakkelijk contact met je medestudenten en je docenten.

Toelaatbare profielen

VWO C&M VWO E&M VWO N&G VWO N&T

Toelatingseisen en aanmelding

Taaltoelatingseisen
IELTSoverallband6IELTSlistening5.5IELTSreading5.5IELTSwriting5.5IELTSspeaking5.5TOEFLpaperbased550TOEFLcomputerbased213TOEFLinternetbased80
Vereiste basiskennis
In order to be successful in the program, you must have sufficient knowledge of mathematics. Specific requirements vary according to the educational system in each country. However, as a general rule, you are required to have followed mathematics up to and including the last year of high school.

Taaltoelatingseisen
IELTS / TOEFL / Cambridge tests (CAE or CPE)

Diploma

BSc

Evenementen

10/27/2018 Open dag
Tilburg University biedt 27 bacheloropleidingen aan (waarvan 14 Engelstalig). Tijdens de Open dag kun je met studenten spreken van alle opleidingen en informatiesessies en proefcolleges bijwonen.

2/16/2019 Open dag
Tilburg University biedt 27 bacheloropleidingen aan (waarvan 14 Engelstalig). Tijdens de Open dag kun je met studenten spreken van alle opleidingen en informatiesessies en proefcolleges bijwonen.

4/25/2019 Open dag
De Open avond is de laatste mogelijkheid om dit schooljaar nog kennis te maken met (maximaal drie) van onze bacheloropleidingen. Deze avond is vooral geschikt om te bezoeken wanneer het je niet gelukt is om een van onze Open dagen (27 oktober 2018 en 16 februari 2019) te bezoeken.

Kosten

2018 instellingstarief8500 EUR2018 niet-EU/EER studenten8500 EUR2018 wettelijk tarief2060 EUR

Tilburg University

Missie

Tilburg University (TiU) is gespecialiseerd in mens- en maatschappijwetenschappen. In 1927 begon het met de Roomsch Katholieke Handelshoogeschool en de instelling heeft verschillende namen gehad, tot in 2001 want toen werd de naam veranderd in Universiteit van Tilburg en sinds...


Lees meer over Tilburg University

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Sociologie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Tilburg University

Tilburg University

Warandelaan 2
5037 AB Tilburg


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Sociologie? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's