Cursussen & Trainingen

Cursus basis massagetechnieken

Wellness Academie, In Amsterdam (+3 locations)
Tijdsduur
15 uur
Next course start
Meerdere malen per jaar (+4 startdata)
Studievorm
Deeltijd
Tijdsduur
15 uur
Next course start
Meerdere malen per jaar (+4 startdata)
Studievorm
Deeltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Wellness Academie Amsterdam      Park Amsterdam

Zou je graag kennis willen maken met de boeiende massagewereld? Volg dan ter introductie de cursus basis massagetechnieken van de Wellness Academie. Deze basiscursus is voor iedereen toegankelijk en de ideale start voor wie een carrière binnen de massagebranche wel ziet zitten. Na afloop van deze cursus ben je in staat om op zelfstandige en professionele wijze een complete ontspanningsmassage te geven. De cursus is te volgen in de vestigingen in Amsterdam, Hasselt, Zandhoven en Melle.

Ontspanning en welzijn

Ontspanning en welzijn zijn twee zaken die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en waar steeds meer mensen bewust naar op zoek gaan. De massagebranche is daarom de laatste jaren sterk in bloei. Een carrière als massagetherapeut biedt je beslist goede toekomstperspectieven. Maar dat niet alleen; je zult er ook veel voldoening van hebben om bij te mogen dragen aan het welzijn van andere mensen door ze te verwennen met een onspannende massage.

Klassieke ontspanningsmassage

De cursus basis massagetechnieken focust zich op de klassieke ontspanningsmassage, omdat de technieken die hierbij komen kijken het fundament vormen voor alle andere massagevormen. Je leert hoe je op de juiste wijze de belangrijkste massagetechnieken dient uit te voeren, zoals effleurages, petrissages, tapotementen en fricties. Deze technieken komen in veel andere gespecialiseerde massagevormen terug, maar dan vaak in combinatie met andere technieken en met mogelijk een verschil in druk of snelheid. Je leert ook om deze technieken op alle delen van het lichaam uit te voeren.

Inhoud van de cursus basis massagetechnieken:

 • Introductie massage
 • Basistechnieken massage
 • Effleurages
 • Petrissages
 • Fricties
 • Tapotementen
 • Duimrollen
 • Schommelen
 • Nek, schouders en armen (achterkant)
 • Rug
 • Benen en voeten (voor- en achterkant)
 • Hoofd, hals, armen en romp (voorkant)
 • Uitvoeren van een complete massage

Praktijkgerichte en persoonsgerichte cursus

Massage is een vakgebied dat je alleen maar goed in de vingers krijgt door het veel te doen. Tijdens de cursus zul je dan ook meteen praktisch aan de slag gaan. Doordat de lessen worden gegeven in kleine groepjes is ook een persoonsgerichte benadering gegarandeerd. Deze factoren zijn van groot belang om snel en doeltreffend de basis massagetechnieken te beheersen. Uiteraard word je tijdens de cursus begeleid door een ervaren topdocent met jarenlange ervaring.

Goede doorgroeimogelijkheden

Behalve dat je na het afronden van de cursus basis massagetechnieken direct aan de slag kunt met het geven van volledige lichaamsmassages gericht op ontspanning, is deze cursus ook een uitstekend fundament om vervolgens een van de specialisatierichtingen te kiezen die door de Wellness Academie worden aangeboden. De cursus basis massagetechnieken geldt bovendien als een module voor de opleiding tot massagetherapeut.

Erkenning in Nederland

De cursus basis massagetechnieken van de Wellness Academie wordt in Nederland erkend door het BATC als bijscholing op HBO-niveau. Nederlandse cursisten die zijn aangesloten bij BATC kunnen met deze cursus studiepunten verdienen.

Aankomende startdata

4 verkrijgbaar

Meerdere malen per jaar

 • Default Event Type
 • Amsterdam

Meerdere malen per jaar

 • Default Event Type
 • Antwerpen

Meerdere malen per jaar

 • Default Event Type
 • Gent

Meerdere malen per jaar

 • Default Event Type
 • Hasselt

Diploma

Ontvang een erkend diploma

Na afloop van de cursus ontvang je een erkend diploma.

Slagingskansen

De Wellness Academie test regelmatig de studenten op hun kennis gedurende de opleiding. Hierdoor slaagt de meerderheid bij hun eerste deelname aan het examen en staat de Wellness Academie bekend om haar hoog slagingspercentage. Mocht het toch niet lukken om in één keer te slagen, dan is dat geen probleem, je kunt namelijk ongelimiteerd deelnemen aan het examen.

Toekomstperspectief


Kosten

Transparante kosten      

Bij de Wellness Academie kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan. De kosten zijn transparant. Je hoeft voor het volgen van de cursus basis massagetechnieken zelf geen materialen of producten aan te schaffen. Alle benodigdheden zijn op de Wellness Academie voorhanden. Meer weten over de kosten?

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Cursus basis massagetechnieken en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Wellness Academie
Naritaweg 12
1043 BZ Amsterdam

Wellness Academie

Wilt u zich verdiepen in de wereld van Wellness & Beauty? Dan is Wellness Academie hét erkende opleidingscentrum voor u. Wellness Academie staat bekend om de hoge kwalitatieve standaard en praktijkgerichte aanpak en ontvangt dankzij haar uitgebreide aanbod aan beroepsopleidingen en...

Lees meer over Wellness Academie