Pedicure

Instituut Thomas, In Den Bosch (+1 locations)
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Je voeten gebruik je de hele dag. Goede verzorging is dus heel belangrijk. Bij de opleiding Pedicure van Instituut Thomas leer je hier alles over!

Wat leer je bij deze opleiding van Instituut Thomas?

Voetverzorging is een heel specialistisch vakgebied. Om al je klanten goed van dienst te kunnen zijn, is het belangrijk dat je een stevige theoretische basis hebt. Je krijgt bijvoorbeeld les in algemene anatomie. Hierdoor weet je precies hoe alles in het menselijk lichaam op elkaar reageert. Maar de lessen van Instituut Thomas zijn toch vooral gericht op de voeten. Kinesiologie (leer van de beweging), schoenkennis en slijtage en het opstellen van een behandelplan: het komt allemaal aan de orde. Bij de praktijklessen ga je juist aan de slag met het verzorgen van de voeten. Als toevoeging aan de studie kun je de deelkwalificatie 'benen harsen' volgen. Hiermee bied je jouw klanten net iets extra's.

Opleiding Pedicure

Diploma

Behaal het officieel erkende MBO-diploma

Alle deelkwalificaties sluit je af met een examen. Als je alle examens van de opleiding hebt gehaald dan mag je het officieel erkende MBO-diploma in ontvangst nemen.

Toekomstperspectief

Een echte specialist in voetverzorging

Een pedicure weet alles van gezonde en mooie voeten. Met de kennis die je opdoet bij Instituut Thomas kun je gemakkelijk een eigen praktijk starten. Je klanten komen onder andere voor knippen en polijsten, gelnagels en een heerlijke voetscrub. Ook likdoorns en overtollig eelt weet je vakkundig te verwijderen. Maar een eigen praktijk is zeker niet de enige mogelijkheid. Want ben je vooral geïnteresseerd in mensen die voetproblemen ondervinden? Misschien kies je er dan wel voor om te gaan werken als vaste pedicure bij een verzorgings- of verpleegtehuis.

Toelatingseisen

Aan welke toelatingseisen moet je voldoen?

Je mag je inschrijven voor deze opleiding als je beschikt over een diploma van het VMBO of hoger. Krijg jij al zin om aan de lessen te beginnen? Vraag dan vandaag nog extra informatie aan!

Kosten

Voor de lessen van deze MBO-opleiding betaal je ongeveer €5.000,- per studiejaar. Maar het lesgeld is niet je enige kostenpost. Daarnaast moet je namelijk geld reserveren voor boeken, je materialen en de examens. Per jaar moet je rekenen op een bedrag rond de €2.500,-.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Pedicure en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Instituut Thomas
Verwersstraat 51-53
5211 HT Den Bosch

Welke opleidingen kun je volgen bij Instituut Thomas?

Instituut Thomas is gespecialiseerd in opleidingen op het gebied van uiterlijke verzorging. Het maakt niet uit of je nu bezig wilt gaan met haar, make-up of nagels: bij Instituut Thomas vind je altijd een opleiding die bij je past! Instituut...

Lees meer over Instituut Thomas