Eerste Bedrijfsautotechnicus

ROC van Amsterdam, In Amsterdam

Over deze opleiding

Ben jij klaar om de volgende stap te maken als eerste bedrijfsautotechnicus? Je werkt in werkplaatsen van bedrijfsautobedrijven, vaak op industrieterreinen. Soms werk je op locatie. Je doet zelfstandig de onderhoudsbeurten, diagnoses en reparaties waar méér bij komt kijken. En die zijn soms best lastig. Bijvoorbeeld als een vrachtauto een vreemde storing vertoont en jij bij -15 °C langs de snelweg staat te werken. Je monteert (elektronische) accessoires, repareert en vervangt onderdelen én je doet aanpassingen aan een truck. Je hebt veel te maken met elektronica en testers waarmee je meet. Je werkt voorzichtig, veilig en nauwkeurig met speciale gereedschappen en apparatuur. Dat is je tweede natuur!

Je vertelt de klant op een heldere en vriendelijke manier wat er aan de hand is en probeert zo goed mogelijk te helpen. Je voelt je verantwoordelijk en stelt hoge eisen aan kwaliteit. Je bent je bewust van de kosten en een goede planning. Voor de klant regel je een goed verloop in de werkplaats. Je begeleidt met veel plezier leerlingen en collega's als zij vastlopen in hun werk. Je geeft geduldig uitleg of opdrachten. Je bent eindverantwoordelijk voor het werk van minder ervaren collega's. Je bent collegiaal en zo word je ook gezien! En je bent flexibel genoeg om een keer wat langer te werken om de klus af te maken. Want de boot naar Dover wacht niet en de diepvriesvis in de truck mag beslist niet ontdooien!

Toekomstperspectief

Wil je deze opleiding combineren met een opleiding tot militair? Dat kan ... voor elke vakrichting krijg je een volwaardig mbo-diploma waar je zowel bij Defensie als daarbuiten terecht kan. Interesse? Ga dan naar het Veiligheidscollege en meld je aan bij de opleiding Veiligheid & Vakmanschap.

Toelatingseisen

  • Werk hebben bij een erkend leerbedrijf
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam